hero-curve


Brinner du för Redovisning? Och ser du dig själv arbeta i en dynamisk och informell arbetsmiljö? 
Då tycker vi att du ska gå vidare och söka tjänsten som Accounting Assistant / Ekonomiassistent för Specsavers svenska verksamhet på vårt supportkontor i Göteborg. 
Specsavers är ett familjeägt bolag med huvudkontor på Guernsey i Storbritannien. I Sverige har vi 118 butiker där våra fantastiska medarbetare varje dag lever Specsavers vision – bättre ögonhälsa och syn åt alla. På vårt Supportkontor är vi ca 80 personer inom flera olika funktioner som arbetar med att på olika sätt stötta våra butikspartners. 
Vad innebär rollen?
Som vår nya ekonomiassistent blir du en del av vår finansavdelning där vi för närvarande är 18 personer inom redovisning och controlling. Du blir del av teamet som har huvudansvaret för Specsavers Sweden ABs redovisning, ett starkt och omtänksamt team med 3 andra ekonomer. Just nu är vi i den spännande och utmanande fasen att ta vårt team till nästa nivå genom att förbättra våra leveranser, arbeta med våra interna processer och utvecklas som ett team. 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:
 • Ansvara för kundreskontra gällande Fakturering, registrering av inbetalningar och utredningar av oklara / öppna poster. 
 • Ha huvudansvaret för vår B2B-fakturering (Business to Business), du behöver kunna hantera stora flöden av data  och arbeta strukturerat
 • Stötta inom leverantörsreskontra och löpande bokföring. 
 • Vara behjälplig vid Månads- och Årsbokslut inkl avstämningar av balanskonton
 • Hantera Ad hoc uppgifter och vara delaktig i olika projekt vid behov
Vem är du?
För att ta sig an den här rollen är det bra att ha ett flexibelt arbetssätt och kunna anpassa sig till en ständigt föränderlig miljö men samtidigt vara strukturerad. Du ska trivas med att ta ansvar och arbeta självständigt. Samtidigt är det viktigt att du är en lagspelare som sätter laget före jaget och bidrar till gemenskap, energi och god stämning i vårt team. Som ett komplement till dessa personliga egenskaper behöver du också ha följande kvalifikationer: 
 • Minimum 2 års tidigare erfarenhet som ekonomiassistent och arbete inom Kund- och Leverantörsreskontra
 • Examen inom Företagsekonomi, eller motsvarande relevant utbildning 
 • Kunskap och förståelse för redovisning – du kan debet och kredit, kan tolka en Balans-och Resultaträkning, förstår hur periodiseringar och reserveringar fungerar och kan göra avstämningar
 • Erfarenhet från detaljhandelsföretag är meriterande, men inte ett måste
 • Flytande i svenska och engelska språket i tal och skrift är ett krav
Vad kan vi erbjuda?
Vi erbjuder dig en spännande och utmanande vardag och karriär i ett företag som präglas av framgång och ambition. Vi har engagerade medarbetare som visar uppskattning för varandra och vårdar vår starka och unika värdebaserade familjekultur. 
 • Utbildnings- och utvecklingsmöjligheter, där ingen dag kommer att vara den andra lik i vår föränderliga matrismiljö
 • En informell, stödjande och snabbrörlig miljö med lite byråkrati med gott kaffe, massor av skratt, sociala evenemang och mycket mer
 • En marknadsmässig lön samt olika personalförmåner, tex personalköp på glasögon och linser! Självklart har vi också kollektivavtal.
Är detta du? Sök!
Vi kommer genomföra intervjuer löpande och hoppas kunna tillsätta tjänsten så snart som möjligt så tveka inte utan skicka in CV samt personligt brev snarast. 
Om du har några frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Accounting Manager, Agnieszka Nielsen, på +46 72-509 55 42.

We are a Great Place to Work!

Specsavers is an employer with equal opportunities for everyone. Because we’re all different, just like the customers we help every day. We treat people fairly. Create an environment that respects and values differences. And recognise the part everybody plays towards making Specsavers an even greater place to work.

Is this you?
Great!

Contact

Do you have questions or simply want more information on this role?
Feel free to contact Accounting Manager, Agnieszka Nielsen

Be the best you can be

Join us
About Responsibility Your profile
Watch film