hero-curve

1 års vikariat

Brinner du för redovisning? Och ser du dig själv arbeta i en dynamisk och informell arbetsmiljö?
Då tycker vi att du ska gå vidare och söka tjänsten som Accounting Assistant / ekonomiassistent för Specsavers svenska verksamhet på vårt supportkontor i Göteborg.
Specsavers är ett familjeägt bolag med huvudkontor på Guernsey i Storbritannien. I Sverige har vi 121 butiker där våra fantastiska medarbetare varje dag lever Specsavers vision – bättre ögonhälsa och syn åt alla. På vårt supportkontor är vi ca 90 personer inom flera olika funktioner som arbetar med att på olika sätt stötta våra butiker.
Vad innebär rollen?
Som vår nya ekonomiassistent blir du en del av vår finansavdelning där vi för närvarande är 18 personer inom redovisning och controlling. Du blir en del av teamet som har huvudansvaret för Specsavers Sweden ABs redovisning, ett starkt och omtänksamt team med tre andra ekonomer. Just nu är vi i den spännande och utmanande fasen att ta vårt team till nästa nivå genom att förbättra våra leveranser, arbeta med våra interna processer och utvecklas som ett team.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:
 • Ansvara för kundreskontra gällande fakturering, registrering av inbetalningar och utredningar av oklara / öppna poster
 • Ha huvudansvaret för vår B2B-fakturering (Business to Business) – du behöver kunna hantera stora flöden av data och arbeta strukturerat
 • Stötta inom leverantörsreskontra och löpande bokföring
 • Vara behjälplig vid månads- och årsbokslut inkl. avstämningar av balanskonton
 • Hantera ad hoc-uppgifter och vara delaktig i olika projekt vid behov
Vem är du?
För att ta sig an den här rollen är det bra att ha ett flexibelt arbetssätt och kunna anpassa sig till en ständigt föränderlig miljö, och samtidigt vara strukturerad. Du ska trivas med att ta ansvar och arbeta självständigt. Samtidigt är det viktigt att du är en lagspelare som sätter laget före jaget och bidrar till gemenskap, energi och god stämning i vårt team. 
Som ett komplement till dessa personliga egenskaper behöver du också ha följande kvalifikationer:
 • Minimum 2 års tidigare erfarenhet som ekonomiassistent och arbete inom kund- och leverantörsreskontra
 • Examen inom företagsekonomi, eller motsvarande relevant utbildning
 • Kunskap och förståelse för redovisning – du kan debet och kredit, kan tolka en balans-och resultaträkning, förstå hur periodiseringar och reserveringar fungerar och kan göra avstämningar
 • Erfarenhet från detaljhandelsföretag är meriterande, men inte ett måste
 • Flytande i svenska och engelska språket i tal och skrift


Vad erbjuder vi?

För rätt kandidat kan företaget erbjuda en utmanande, ansvarsfull position i en växande global koncern. Du kommer att bli en del av ett engagerat, trevligt och kompetent ekonomiteam där det finns stora möjligheter till personlig utveckling. Introduktion och utbildning till rollen kommer självklart att ges.
Dessutom erbjuder vi hos Specsavers:
 • Bli en del av ett internationellt team med fantastiska kollegor 
 • Ett arbete i världens största familjeägda optikkedja med en unik familjekänsla och laganda 
 • Vi erbjuder lön och bonus som matchar dina kvalifikationer samt förmåner som till exempel friskvårdsbidrag, förmånliga priser på glasögon samt prenumeration av hälsoappen Headspace, för att nämna några.
 • Vi omfattas givetvis av kollektivavtal.
 • Vi vill att du själv ska fortsätta att utvecklas, vi erbjuder bl. a kompetensutveckling via vår app Green Point, men även via andra kanaler så som interna utbildningar och en egen personlig utvecklingsplan.
 • Gott kaffe, många skratt, sociala möten och firande, spännande julfester och mycket mer.
Specsavers är på en spännande och viktig resa för att göra ögonhälsotjänster lättillgängliga för alla. Vi erbjuder dig en rolig och utmanande vardag samt en karriär i ett företag med framgång och ambitioner. Hos oss kommer du att arbeta nära engagerade kollegor, där en öppen och ärlig dialog bidrar till ömsesidig utveckling på en arbetsplats med en stark unik familjekultur.
Är detta något för dig? Mycket bra!
Då vill vi gärna höra från dig! Vi söker rätt person som kan starta så snart som möjligt hos oss, så skicka ditt CV redan idag via ansök-knappen nedan. Bifoga gärna ett personligt brev och berätta varför du är rätt person för jobbet.
Rekryteringsprocessen sker kontinuerligt och alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Som företag ser vi inget behov av att du bifogar foto eller anger ålder i ditt CV, då vi alltid strävar efter en mer opartisk bedömning, men du väljer själv.
Om du har några frågor kan du kontakta Accounting Manager, Agnieszka Nielsen, på mail: agnieszka.nielsen@specsavers.com.
#LI-LF1 
#LI-Hybrid

About Specsavers

It’s 1984, on the small Channel Island of Guernsey, when the optometrist couple Doug and Mary Perkins lay the foundation of their new optical company. They revolutionised the market by offering affordable glasses to everyone.

Specsavers Northern European Support Office is one of the Best Workplaces

Awards are worth a thousand words – so we’re incredibly proud that our NESO office in Copenhagen is awarded the number 9 best workplace in Denmark! More than 98% of our colleagues genuinely feel our support office is a great place to work.

Watch film