hero-curve


Har du erfarenhet av löneadministration och service? Vill du jobba i ett team med hjälpsamma och engagerade kollegor? Då kanske tjänsten som löneadministratör för våra butiker i hela Sverige skulle passa för dig! 
Dina uppgifter 
Som löneadministratör hos Specsavers kommer du att göra löner för våra butiksanställda, såväl kollektivare som optiker och tjänstemän (partners). Du rapporterar till team lead för löneteamet, men jobbar självklart också tätt tillsammans med kollegorna i teamet samt ekonomi- och HR-avdelningen, för att ge bästa stöd, råd och hjälp gällande lönefrågor till butikerna. Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter vara: 
 •  Administrera löner för butikerna enligt kollektivavtal (Svensk Handel och SRAT), lagstiftning och företagets policys. 
 •  Stödja våra partners (butiksägare) och ge support i lönefrågor samt enklare HR-frågor. 
 •  Uppdatera system (Hogia LönPlus) gällande avtal, anställningar, samt visst systemunderhåll.  
 •  Hantera och administrera frånvaro (sjuk, föräldraledighet, etc).  
 •  Hantera statistik, försäkringar och pensioner och rapportering till myndigheter. 
 •  Stödja vår ekonomiavdelning med rapporter inför månads- och årsbokslut. 
 •  Hantera frågor i schemaläggning och tidrapportering i vårt system (Quinyx). 
Vem är du? 
Vi letar efter en strukturerad, driven och noggrann löneadministratör, som vill vara med och utveckla teamet framåt. Vi ser gärna att du är en problemlösare som kommer med förslag om förbättringsåtgärder eller lösningar, och gärna tar dig an en utmaning där du lär dig något nytt. Vi tror även att du är en god kommunikatör via både telefon och chatt och är serviceinriktad när det dyker upp olika frågor från våra partners.
Du har eftergymnasial utbildning inom löneadministration eller liknande, och vi ser gärna att du har 1-2 års erfarenhet inom löneadministration. Om du tidigare har arbetat inom detaljhandeln är det meriterande. Du har goda kunskaper i Office365 och tidigare kunskap i lönesystem, gärna erfarenhet i Hogia LönPlus. Vi tror att du även är van vid att arbeta med tolkning av kollektivavtal och lagstiftning inom lön och arbetsrätt. Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. 
Är det här du? Vad bra! 
Då vill vi gärna höra från dig! Vi söker rätt person som kan starta så snart som möjligt hos oss, så skicka ditt CV och din ansökan redan idag. 
Vad kan vi erbjuda?
 • Ett omväxlande arbete, där du har mycket kontakt med både butikerna runt om i landet och kollegorna på supportkontoret. 
 • Att vara med och utveckla vårt löneteam och våra processer.  
 • Att bli en del av ett globalt företag med hjälpsamma, engagerade och vänliga kollegor, där alla medarbetare är lika viktiga.
 • Som vår nya löneadministratör, kommer du bli en viktig del av ett engagerat och hjälpsamt team, där du kommer få möjlighet att utvecklas. Totalt är vi ungefär 80 medarbetare på supportkontoret, där vårt fokus är att stötta de 115 butiker vi har runt om i Sverige. 
#ThisIsSpecsavers 
Visste du att Specsavers är ett familjeägt företag? Även om vi genom åren har växt och blivit ett stort internationellt företag, så har vi fortfarande samma grundsyn och värderingar. Vi tror starkt på att om vi litar på och stöttar dig, så kommer du att trivas och lyckas med ditt arbete. 
Vi har haft en fantastisk utveckling från den ödmjuka början till där vi är idag. Vi har hela tiden utmanat oss själva, allt för att komma närmare vårt mål: att göra ögonsjukvården lättillgänglig för alla. Specsavers är idag världens störta privatägda optikerkedja med butiker och kontot i elva länder. Våra 37 000 engagerade medarbetare arbetar tillsammans varje dag för att tillhandahålla ögon- och hörseltjänster till över 38 miljoner kunder världen över.

We are a Great Place to Work!

Specsavers is an employer with equal opportunities for everyone. Because we’re all different, just like the customers we help every day. We treat people fairly. Create an environment that respects and values differences. And recognise the part everybody plays towards making Specsavers an even greater place to work.

Is this you?
Great!

Contact

Do you have questions or simply want more information on this role?
Feel free to contact Payroll Team Lead, Malin Wilson

Be the best you can be

Join us
About Responsibility Your profile
Watch film