hero-curve

Till vårt supportkontor i Göteborg, söker vi en effektiv och serviceinriktad Löneadministratör

Har du erfarenhet av löneadministration och service? Vill du jobba i ett team med hjälpsamma och engagerade kollegor? 
Då kanske tjänsten som löneadministratör för våra butiker i hela Sverige skulle passa för dig!
Dina uppgifter
Som löneadministratör hos Specsavers kommer du att göra löner för våra butiksanställda, såväl kollektivare som optiker och tjänstemän (partners). Du rapporterar till team lead för löneteamet, men jobbar självklart också tätt tillsammans med kollegorna i teamet samt ekonomi- och HR-avdelningen, för att ge bästa stöd, råd och hjälp gällande lönefrågor till butikerna. Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter vara:
 • Administrera löner för butikerna enligt kollektivavtal (Svensk Handel och SRAT), lagstiftning och företagets policys.
 • Stödja våra partners (butiksägare) och ge support i lönefrågor samt enklare HR-frågor.
 • Uppdatera system (Hogia LönPlus) gällande avtal, anställningar, samt visst systemunderhåll. 
 • Hantera och administrera frånvaro (sjuk, föräldraledighet, etc). 
 • Hantera statistik, försäkringar och pensioner och rapportering till myndigheter.
 • Stödja vår ekonomiavdelning med rapporter inför månads- och årsbokslut.
 • Hantera frågor i schemaläggning och tidrapportering i vårt system (Quinyx).
Vem är du
Vi letar efter en strukturerad, driven och noggrann löneadministratör, som vill vara med och utveckla teamet framåt. Vi ser gärna att du är en problemlösare som kommer med förslag om förbättringsåtgärder eller lösningar, och gärna tar dig an en utmaning där du lär dig något nytt. 
Vi tror även att du är en god kommunikatör via både telefon och chatt och är serviceinriktad när det dyker upp olika frågor från våra partners.
Dessutom söker vi dig som vår nya kollega för att få följande erfarenhet: 
 • Eftergymnasial utbildning inom löneadministration eller liknande.
 • Ett par års erfarenhet inom löneadministration – även du som är nyexaminerad är välkommen med din ansökan, då ser vi gärna att du har annan arbetslivserfarenhet sedan tidigare.
 • Är van vid att arbeta med tolkning av kollektivavtal och lagstiftning inom lön och arbetsrätt.
 • Kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska.
 • Goda kunskaper i Office365.
Om du tidigare har arbetat inom detaljhandeln, har erfarenhet i Hogia LönPlus är även detta meriterande men inte ett krav.
Vad erbjuder vi?
För rätt kandidat kan företaget erbjuda en utmanande, ansvarsfull position i en växande global koncern. Du kommer att bli en del av ett engagerat, trevligt och kompetent löneteam där det finns stora möjligheter till personlig utveckling. Introduktion och utbildning till rollen kommer självklart att ges.
Dessutom erbjuder vi hos Specsavers:
 • Bli en del av ett internationellt team med fantastiska kollegor 
 • Ett arbete i världens största familjeägda optikkedja med en unik familjekänsla och laganda 
 • Vi erbjuder lön och bonus som matchar dina kvalifikationer samt förmåner som t ex. friskvårdsbidrag, förmånliga priser på glasögon samt prenumeration av hälsoappen Headspace, för att nämna några.
 • Vi omfattas givetvis av kollektivavtal.
 • Vi vill att du själv ska fortsätta att utvecklas, vi erbjuder bl a kompetensutveckling via vår app Green Point, men även via andra kanaler så som interna utbildningar och en egen personlig utvecklingsplan.
 • Gott kaffe, många skratt, sociala möten och firande, spännande julfester och mycket mer.
Specsavers är på en spännande och viktig resa för att göra ögonhälsotjänster lättillgängliga för alla. Vi erbjuder dig en rolig och utmanande vardag samt en karriär i ett företag med framgång och ambitioner. Hos oss kommer du att arbeta nära engagerade kollegor, där en öppen och ärlig dialog bidrar till ömsesidig utveckling på en arbetsplats med en stark unik familjekultur.
Är detta något för dig? Mycket bra!
Då vill vi gärna höra från dig! Vi söker rätt person som kan starta så snart som möjligt hos oss, så skicka ditt CV redan idag via ansök-knappen nedan, bifoga gärna ett personligt brev och berätta varför du är rätt person för jobbet. 
Rekryteringsprocessen sker kontinuerligt och alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Som företag ser vi inget behov av att du bifogar foto eller anger ålder i ditt CV, då vi alltid strävar till en mer rättvis och opartisk bedömning, men du väljer själv
Om du har några frågor kan du kontakta Payroll Team Lead, Malin Wilson: malin.wilson@specsavers.com. 
#LI-LF1
#LI-Hybrid

About Specsavers

It’s 1984, on the small Channel Island of Guernsey, when the optometrist couple Doug and Mary Perkins lay the foundation of their new optical company. They revolutionised the market by offering affordable glasses to everyone.

Specsavers Northern European Support Office is one of the Best Workplaces

Awards are worth a thousand words – so we’re incredibly proud that our NESO office in Copenhagen is awarded the number 9 best workplace in Denmark! More than 98% of our colleagues genuinely feel our support office is a great place to work.

Watch film