hero-curve


Är du intresserad av kompetensutveckling? Brinner du för att utbilda och utveckla människor? Då kan detta vara rollen för dig.


Se till att våra medarbetare når sin fulla potential
I rollen som Talent Manager kommer du att vara delaktig i att utveckla och leverera utbildningar definierade genom Specsavers lärande- och utvecklingsstrategi. Du kommer att stödja våra partners och butiksteam i att möta deras utbildnings- och utvecklingsbehov.
Utbildningarna ges främst genom digital undervisning, fysisk undervisning i klassrum samt seminarier, men även utbildning i butik kan förekomma.
Teamet
Som Talent Manager kommer du att ha kollegor i Talent-teamet i Sverige samt i motsvarande team i Norra Europaregionen. Du kommer att ingå i ett professionellt team med mycket dynamik och engagemang.
Dina uppgifter:
 • Stödja Senior Talent Manager i att driva landets Learning & Development-strategi för alla butiksroller; optikerassistenter/säljare, optiker och partners samt i specifika fall för studenter på Karolinska Institutet och Linnéuniversitetet.
 • Identifiera lärandebehov, ibland tillsammans med regionala kollegor, för våra butiker enligt 70/20/10-modellen.
 • Genomföra utbildningar så som virtuella utbildningar, fysisk undervisning i klassrum och butiksutbildning. I detta ingår även förberedelse som exempelvis framtagande och översättande av kursmaterial.
 • Stödja och utveckla våra funktionella specialistroller som In Store Trainers, Contact Lens Consultants, butikschefer och kliniska assistenter.
 • Vara en aktiv del i support av GreenPoint, vår digitala utbildningsplattform.
 • Hjälpa till att utveckla våra partners enligt vårt ledarskapsprogram Specsavers 7 samt vårt Partner In Development-program
 • Samverka med de olika avdelningarna på supportkontoret vid behov.

Vem är du
 • Optiker med minst 5 års relevant erfarenhet, inklusive erfarenhet från detaljhandel och/eller utbildning och utveckling.
 • Trygg med att stå framför en stor grupp och presentera.
 • Gärna har en pedagogisk bakgrund eller annan typ av erfarenhet inom ledarutveckling eller liknande.
 • Har mycket god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt
 • Förmåga att anpassa dig till övergripande strategier och koncept, samt att kunna föra dessa vidare.
 • Strukturerad och bra på planering samt att hålla satta deadlines.
 • Har ett stort driv, älskar utmaningar och förmåga att arbeta både självständigt och i team, i en organisation som ständigt ligger i framkant.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska samt väl förtrogen med Microsoft Office (Word, PowerPoint samt Outlook)
I rollen som Talent Manager är det viktigt att du är omtänksam, service minded och möter medarbetarna med ett coachande förhållningssätt. Samtidigt behöver du ha ett öga för affärer och förstå vad som behövs för att säkerställa lönsamhet i butik.
Arbetet kräver att du vid behov har möjlighet att resa i tjänsten några dagar per månad, då vi erbjuder utbildning på flera orter i Sverige samt har andra interna möten så som t ex Clinical Conference, Communication Meetings eller teammöten (mestadels i Stockholm och Göteborg)

Vad erbjuder vi?
För rätt kandidat kan företaget erbjuda en utmanande, ansvarsfull och central position i en växande global koncern. Du kommer att bli en del av ett engagerat, trevligt och kompetent Talent-team där det finns stora möjligheter till professionell såväl som personlig utveckling. Introduktion och utbildning till rollen kommer självklart att ges.
Dessutom erbjuder vi hos Specsavers:
 • Bli en del av ett internationellt team med fantastiska kollegor
 • Ett arbete i världens största familjeägda optikkedja med en unik familjekänsla och laganda
 • Vi erbjuder lön och bonus som matchar dina kvalifikationer samt förmåner som t ex. friskvårdsbidrag, förmånliga priser på glasögon samt prenumeration av hälsoappen Headspace, för att nämna några.
 • Vi omfattas givetvis av kollektivavtal.
 • Vi vill att du själv ska fortsätta att utvecklas, vi erbjuder bl a kompetensutveckling via vår app Green Point, men även via andra kanaler så som interna utbildningar och en egen personlig utvecklingsplan.
 • Gott kaffe, fika, många skratt, sociala möten och firande, spännande julfester och mycket mer.
Specsavers är på en spännande och viktig resa för att göra ögonhälsotjänster lättillgängliga för alla. Vi erbjuder dig en rolig och utmanande vardag samt en karriär i ett företag med framgång och ambitioner. Hos oss kommer du att arbeta nära engagerade kollegor, där en öppen och ärlig dialog bidrar till ömsesidig utveckling på en arbetsplats med en stark unik familjekultur.

Är detta något för dig? Mycket bra!
För att ansöka, skicka in ditt CV till oss via ansök-knappen nedan, bifoga gärna ett personligt brev och berätta varför du är rätt person för jobbet.
Rekryteringsprocessen sker kontinuerligt och alla ansökningar behandlas konfidentiellt.
Som företag ser vi inget behov av att du bifogar foto eller anger ålder i ditt CV, då vi alltid strävar till en mer rättvis och opartisk bedömning, men du väljer själv.
Om du har några frågor kan du kontakta Senior Talent Manager, Carolina Johansson: carolina.johansson@specsavers.com


#ThisIsSpecsavers
Vi har haft en fantastisk utveckling från vår tidiga början till där vi är idag. Vi har hela tiden utmanat oss själva, allt för att komma närmare vårt mål: att göra ögonsjukvården lättillgänglig för alla.
Vi har haft en fantastisk utveckling från vår början till där vi är idag. Vi har hela tiden utmanat oss själva, allt för att komma närmare vårt mål: att göra ögonvården lättillgänglig för alla. Specsavers är idag världens största privatägda optikkedja med butiker och kontor i 11 länder. Våra över 40 000 engagerade medarbetare arbetar tillsammans varje dag för att tillhandahålla ögon- och hörseltjänster till över 38 miljoner kunder världen över. Specsavers etablerades i Sverige 2004 och är nu marknadsledande med 118 butiker i hela landet.
Här på Specsavers är vi mycket måna om att alla ska ha lika möjligheter att utvecklas, oavsett vad de har för mål. Det beror på att vi alla är olika – precis som våra kunder. Vi behandlar alla rättvist. Vi skapar en miljö där alla kan vara som de är. Det är alla vi som jobbar här som gör Specsavers till en ännu bättre arbetsplats.
Hos Specsavers blir du en del av ett företag som vill göra ögonhälsotjänster lättillgängliga för alla. Besök vår karriärsida för att lära dig mer om dina möjligheter.

We are a Great Place to Work!

Specsavers is an employer with equal opportunities for everyone. Because we’re all different, just like the customers we help every day. We treat people fairly. Create an environment that respects and values differences. And recognise the part everybody plays towards making Specsavers an even greater place to work.

Is this you?
Great!

Be the best you can be

Join us
About Responsibility Your profile
Watch film