Bringer bedre syn til Mexico
hero-curve

16/07 2019 - Butikker

Bringer bedre syn til Mexico

Det her er Emilia. Da Emilia nåede sit tredje og sidste år på sit optometri-kursus på Karolinska Institute i Stockholm, tøvede hun ikke med at ansøge hos den svenske velgørenhedsvirksomhed, Vision for All. Sammen med tre andre studerende, en optiker, og to frivillige fra Sverige, drog Emilia afsted til Mexico hvor hun fik direkte indblik i, hvordan et par briller kan ændre en persons liv til det bedre  og gøre det muligt at gå på arbejde, gå i skole, og ikke mindst kunne forsørge sin familie.  

Vision for All er en svensk nonprofitorganisation som søger samarbejder med optometrister og optikere i Sverige og rundt omkring i verden, med det formål om at sørge for, at udsatte folkefærd i udviklingslandene får hjælp til bedre øjensundhed.

Forud for turen spurgte Emilia blandt andet Specsavers-butikken i Visby, hvor hun tidligere havde arbejdet som praktikant og støttet Tanzania projektet, om ikke de ville støtte Vision for All organisationen.

Da Emilia ankom til Mexico, begyndte arbejdet for alvor. Hun vågnede tidligt hver morgen for at læsse briller på lastbilerne. Hvert køretøj var opmagasineret med 30 banankasser, som hver indeholdt 250 par briller. Så snart bilerne var lastet, satte teamet, som bestod af en optiker og fire studerende, kursen mod de små landsbykirker der lå omkring de mexicanske stater, Tabasco og Chiapas. Her foretog de synstests og oplevede ofte, at de lokale havde stået på rad siden kl. 04 for at være sikre på, at få en synstest. Med hjælp fra tolke, formåede teamet, at levere alle synstest på lokalsproget, spansk. Emilia og hendes team fandt hurtigt ud af, at størstedelen af de lokale aldrig havde ejet et par briller og at de flestes syn var forringet på grund af eksponering for solens skarpe stråler. Mange led af Pterymgium, diabetes eller for højt blodtryk.

Det lokale samfund som Emilia besøgte, var helt ekstraordinært. I løbet af 10 arbejdsdage behandlede teamet et rekordhøjt antal af mennesker; 556 på blot en dag med 946 briller udskrevet. Sammenlagt fik de foretaget 3792 synstests og givet 6479 par briller!

En meget følelsesladet oplevelse, beskriver Emilia det som, da hun observerede hvordan lokale beboere, ikke har råd til at få hjælp fra hverken optikere eller øjenlæger: ”Folk er bare så glade for, at vi hjælper dem, og jeg er så begejstret over, at Specsavers hjalp med at støtte dette projekt. Det her vil være et minde resten af mit liv.”

Siden turen til Mexico har Emilia færdiggjort sit optometri-kursus og arbejder nu som optometrist i Specsavers-butikken i Visby. Turen har beriget hende med kompetencer til at hjælpe lokalsamfundet på vej til bedre øjensundhed.

Vi er virkelig stolte af vores dedikerede og passioneret medarbejdere, som vil rejse verden rundt for at gøre bedre øjensundhed tilgængelig for alle. Vi takker Emilia og resten af holdet for deres store indsats i at støtte sådan en god sag.

Vil du være en del af en organisation hvis mission er at gøre bedre øjensundhed tilgængelig for alle? Besøg vores side med ledige stillinger for at se, om der er et job eller en karriemulighed for dig.

Se film