Drevet af muligheden for at tage hånd om andre
hero-curve

06/11 2023 - Butikker

Drevet af muligheden for at tage hånd om andre

Selv om optikerstuderende Sara Sørensens karriere kun lige er startet, har hun allerede set Louis Nielsen fra flere sider end de fleste. Hendes grønne karrierevej startede med en rengøringstjans i Louis Nielsen i Frederikshavn. Siden så hun indersiden af dragten på vores maskot ’Super Louis’ og kom på gulvet i butikken som ufaglært salgsassistent. Egentlig var hendes drøm at blive sygeplejerske, men efter et semester på sygeplejerskeuddannelsen blev hun lokket til at skifte uniformen ud med en optikeruddannelse og en elevplads hos Louis Nielsen. Det valg har hun ikke fortrudt.

”Som sygeplejerske kommer man tæt ind på livet af folk, og indimellem sker det jo, at man mister patienter. Det er hårdt. Som optiker lærer man også folk godt at kende, men det kommer lige knap så tæt på. Det er et job, hvor man i høj grad kan få plejet sit omsorgsgen, men det er også rart, at man ikke tager arbejdet ’med hjem’ på samme måde,” mener Sara Sørensen, som i øjeblikket er i praktik i butikken i Frederikshavn og bliver færdig som optiker i 2024.

Omsorg for andre giver arbejdsglæde

At kunne drage omsorg for og hjælpe andre mennesker er Saras drivkraft. Som optiker kan man vitterligt være med til at ændre folks tilværelse ved – helt bogstaveligt – at give dem et nyt syn på livet, fortæller Sara.

”Noget af det bedste ved arbejdet er at hjælpe folk der aldrig har haft briller. Jeg husker især en lille dreng som var inde og få briller på for første gang. Da han fik dem på, kiggede han sådan helt forundret over på sin mor, og så begyndte han bare at græde. Nu kunne han endelig se hendes ansigt. Det var meget rørende.”

Travl hverdag med tid til det hele

Oplevelser som denne sætter deres aftryk på arbejdsglæden og på hverdagen i butikken. Her er tid til at tage hånd om folk, også selv om der er travlt. Louis Nielsen er kendt for sin hurtighed – og det er den der muliggør de konkurrencedygtige priser. Travlheden og kundeflowet er noget af det Saras medstuderende ofte nævner når snakken falder på Louis Nielsen. Én af fordommene er, at man hos Louis Nielsen ikke har tilstrækkelig tid til at tage sig ordentligt af kunderne. Men det er på ingen måde Saras oplevelse.

”Vi har travlt, og man skal kunne lide at der sker noget. Men man skal også huske på at i andre kæder har optikeren ofte kunden gennem hele processen. Hos Louis Nielsen er det optikeren der står for det optiske, mens salgsteamet står for alt vedrørende salget. På den måde gør folk det de er bedst til. Det passer mig godt, for det er netop det sundhedsfaglige der motiverer mig.”

En karriere-start med fuld fart

Karrieremæssigt kan det også gå stærkt i Louis Nielsen. Sara Sørensen er færdig med optikeruddannelsen til næste år, men hendes ihærdighed og gåpåmod har allerede imponeret butikkens to butiksejere så meget, at de har anbefalet hende at gå direkte efter at få nøglerne til sin egen butik efter uddannelsen.

”Det kunne være megaspændende at drive sin egen butik. Tanken er i hvert fald begyndt at gro i mig efter at butiksejerne har opfordret mig til det. Det er vildt fedt, at de har den tillid til mig.”

Som ung og relativt ny i optikkens verden er hun blevet mødt af en arbejdsplads med en flad struktur og et miljø hvor faglighederne bakker hinanden op.

”Der er et godt læringsmiljø hvor salgsteamet gerne vil lære mere fra optikerne og omvendt. Der er altid kun fem skridt over til butiksejerne hvis der er noget jeg vil vende. Jeg oplever virkelig, at der er alle muligheder for støtte, både fra kollegerne og fra hovedkontorets supportkontor.”

Fester, fællesskab og familiefølelse

Som optikerstuderende har hun også gode muligheder for at udveksle erfaringer med andre optikerstuderende under Louis Nielsen. Udover Louis Nielsens årlige sommerfest, hvor det i år var Tobias Rahim og Benjamin Hav der leverede underholdningen for omkring 700 ansatte, arrangeres der også netværksmøder og udlandsture. Blandt andet har Sara og hendes medstuderende været i England hvor de besøgte Louis Nielsens hovedkontor og produktionsfaciliteter. Endnu en oplevelse der har føjet til hendes glæde over at være vendt tilbage i den ’grønne trøje’.

”Det giver et rigtig godt fællesskab. Der er i det hele taget en meget udadvendt kultur hvor man har alle muligheder for at skabe sig et godt netværk. Det føles nærmest som at være en del af en stor familie.”

Vil du vide mere om hvilke muligheder du har for at gøre karriere som optiker eller blive butiksejer hos Louis Nielsen? Læs mere her stillinger i vores butikker, eller søg efter vores ledige stillinger.

Se film