Fra praktikant til partner
hero-curve

19/06 2023 - Butikker

Fra praktikant til partner

Ryesgade er Aarhus’ travlt bankende hjerte og stedet, hvor du finder én af Louis Nielsens mest fremtrædende butikker. For Patrick Sørensen blev årene i Ryesgade definerende for hans personlige og professionelle udvikling. Ryesgade formede ham til den fremragende øjensundhedsprofessionelle, han er i dag, hvor han er partner hos Louis Nielsen i Helsingør.

*I 2005 købte Specsavers den succesfulde danske brillekæde Louis Nielsen, som fortsatte under grundlæggerens navn på grund af virksomhedens stærke position i Danmark.

”Jeg var i praktik i butikken i Ryesgade i 2015, og to år senere blev jeg ansat som salgsassistent på fuld tid. I løbet af min praktik lagde de to butikspartnere mærke til min tørst efter viden og ledte mit fokus i retning af optometri. Så langt tilbage jeg husker, har min nysgerrighed været en loyal følgesvend, og i 2021 færdiggjorde jeg så min uddannelse i optometri.”

Hvorfor blev du partner hos Louis Nielsen?

”At være partner hos Louis Nielsen betyder, at man ejer og bestyrer sin butik i en konstellation, der er unik. Man har støtten fra en organisation med global rækkevidde, vidtrækkende købekraft og over 40 års erfaring i optikerbranchen, velkendt for sloganet – ”Sku’ ha’ gået til Louis Nielsen.”
På et mere personligt plan er det en mulighed for at gøre en væsentlig forskel for de folk, der træder ind ad vores dør, samtidig med at man driver en sund forretning i udvikling.

Partner in Development-forløbet er enestående. Du bliver støttet og guidet gennem hele processen og får omfattende viden omkring det at drive en forretning. Jeg er især begejstret for forløbets Leadership Training, som lægger vægt på din interaktion med kunder, teams og andre partnere. I løbet af træningen lærer du en hel masse om dig selv, hvilket er et uvurderligt værktøj til selvbevidsthed og til at klare de vanskelige situationer, der altid vil opstå, når man driver en forretning.

De jævnlige møder med kolleger, der har deltaget i PID-forløbet af de samme grunde som dig, er også en fantastisk mulighed for at danne netværk. Som resultat har jeg nu et netværk af mennesker, som jeg kan dele forretningsindsigter med, og som også kan hjælpe, hvis jeg vil vende udfordringer vedrørende teamet eller personlige forhold.

Hvad var udslagsgivende for din beslutning om at blive partner?

”Supportkontorets funktioner. Som partner hos Louis Nielsen har du adgang til forskellige funktioner, der kan hjælpe dig i din forretning. De omfatter økonomistyring, juridiske og ejendomsmæssige ydelser, IT og nationale og lokale marketingaktiviteter, for blot at nævne nogle få. Som én, der ikke holder særlig meget af administrative opgaver, er jeg virkelig glad for assistancen fra supportkontoret. Den giver mig mulighed for at fokusere på det, jeg holder af, som for eksempel at tage mig af mit personale og optimere min forretning.”

Hvad gør dig mest stolt?

”Jeg er uden tvivl mest stolt af, at jeg ikke har skuffet de to partnere i Ryesgade. Fra det øjeblik, jeg begyndte at arbejde i butikken, har de investeret tid og penge i mig og nudget mig til hele tiden at klatre højere op i træet. Var det ikke for dem, ville jeg ikke have været partner i dag. Og jeg synes, at det viser, at Louis Nielsen som organisation virkelig støtter sine ansatte. Virksomhedens værdier og måde at opføre sig på tager udgangspunkt i mennesker. Hvis du er nysgerrig og gerne vil lære og udvikle dig, så bliver du taget imod med åbne arme, og du bliver hjulpet, så snart du har behov for det.

Jeg er heldig at have startet min karriere hos en virksomhed, der tog mig seriøst og gav mig træning og assistance hele vejen igennem, og som i sidste ende gjorde mig til partner, inden jeg blev 30. De to partnere i Ryesgade er i dag mine venner, men de er stadig mine mentorer. Det er dem, jeg går til, når jeg har brug for vejledning og råd til at finde vej i livets udfordringer. De er mine betroede, altid klar til at lægge øre til og dele ud af deres viden. Med deres vejledning føler jeg mig styrket og fuld af tiltro til, at jeg kan tackle, hvad end der måtte komme min vej.”

Har du et godt råd til én, der gerne vil blive partner?

Hvis du overvejer at blive partner, så er du på vej mod noget særligt. Først er det afgørende at vide, at det at være partner kræver lidt ekstra af dig, når det gælder fleksibilitet (arbejdstimer og vilje til at flytte sig efter den rette stilling), omstillingsparathed (være klar til at dække gulvet i butikken ved behov) og proaktivitet (vilje til at lære, udvikle sig og lytte). Men lad ikke det afskrække dig – belønningen kan være utroligt tilfredsstillende og livsforandrende.

Partnerskaber giver muligheden for at arbejde tæt sammen med andre, danne meningsfulde relationer og opnå mål, der er større end dig selv. Som med enhver anden udviklingsrejse er det ikke nemt at blive en succesfuld partner. Du vil være nødt til at arbejde og bevise dit værd over for dine kunder, leverandører, teams og andre partnere, men følelsen af tilfredsstillelse og af at have præsteret, når I når i mål sammen, vil være det hele værd.

Så hvis du er klar til at tage udfordringen op og blive partner, så husk at være fleksibel, omstillingsparat og proaktiv, og du vil være godt på vej mod selvrealisering og succes.

Er du klar til at afdække dit fulde potentiale hos Danmarks Bedste Arbejdsplads 2023? Så kig forbi os hos Louis Nielsen og få adgang til en verden af spændende ledige stillinger.

Se film