Inspiration som en vej gennem livet
hero-curve

20/02 2023 - Supportkontor

Inspiration som en vej gennem livet

I januar 2023 sluttede Peter Lewis sig til Louis Nielsen (Specsavers brand navn i Danmark) som Clinical Talent Manager på det nordeuropæiske supportkontor i København. Peter har en langvarig erfaring inden for læring og udvikling, og han er nu klar til at bruge sin erfaring hos Louis Nielsen, hvor han skal udvikle læringsredskaber til optikere og assistenter.

Peter er oprindeligt fra New Zealand, men i slutningen af 90’erne foretog han sin store ’OE’ (Overseas Experience – et begreb mange newzealændere kender) og landede i Europa. Han har undervist i optometri i næsten to årtier på Linnéuniversitetet i Kalmar (Sverige) selv om hans forældre rådede ham til at holde sig langt væk fra lærergerningen:

”Selvom begge mine forældre sagde, ”Bliv hvad du vil i livet, men undgå at blive lærer," så var min bedstemor lærer, min far var skoleleder og min mor underviste også på tidspunkter i sit liv. Så i min familie er der en vis genetisk prædisposition for at vælge dette erhverv. Da jeg blev optaget på optometristudiet på universitetet, fik jeg derfor stor opbakning fra mine forældre.”

Hvad fik dig til at vælge optometri?

”Som barn ville jeg være læge, så sundhed har altid ligget dybt i mig. Men da jeg startede på universitetet, mødte jeg mennesker med forskellige baggrunde og som læste forskellige fag, lige fra humaniora til ingeniørvidenskab. Det gav mig en idé om alt det man kan lave her i livet, og det ændrede delvis min karrierevej.”

”Jeg synes optometri var interessant, fordi du både løser problemer og har med mennesker at gøre, og på den måde er det en bred profession. Så jeg kom ind på optometristudiet i Auckland, New Zealand, færdiggjorde mine studier og begyndte at arbejde for én af mine undervisere. Han var involveret i universitetets kurser inden for arbejdsrelateret optometri og forretningsledelse, og han var en enorm inspirationskilde for mig. Derfor gik jeg direkte ind i optometri efter universitetet.”

Hvordan kom du til Specsavers?

”Efter at have arbejdet et år hos min forhenværende lærer, tog jeg udenlands og fik job i en Specsavers-butik i engelske Chorley, en by tæt på Manchester. Jeg arbejdede som optisk assistent, fordi jeg ikke måtte arbejde som optiker i England. Så jeg var en smule overkvalificeret til jobbet, men jeg lærte hvordan Specsavers fungerede. Mine to chefer var også en stor inspiration for mig. De gik meget op i alle mulige former for gadgets, hvilket tiltalte mig, og jeg assisterede dem begge ved at lave forundersøgelser – indhente patienthistorik og sådan nogle ting.”

Hvorfor tror du, at Specsavers har taget den uddannende rolle på sig?

”Fordi Specsavers er en virksomhed som tager sig af folk og deres velvære. Specsavers gør nogle vigtige ting for optometri. Igennem mit arbejde på universitetet har jeg for eksempel set, hvordan virksomheden har været interesseret i at undervise studerende under uddannelse. Specsavers har ikke bare øget sine ansattes viden og evner; de har også bragt den viden ned på de studerendes niveau – og derved har de gjort overgangen fra studielivet til arbejdslivet mere smidig.”

”Clinical Conference er også et glimrende uddannelses-initiativ. Jeg har deltaget i konferencerne og synes de er engagerende og alsidige. De er ikke kun rettet mod optikere, men også mod mennesker der arbejder i butikkerne, assistenter og andet personale. Det er en fantastisk mulighed for at møde eksperter inden for optometriområdet i en mere afslappet setting.”

Hvad kendetegner din rolle som Clinical Talent Manager?

”Det der driver mig i livet er at inspirere folk. Jeg har selv været heldig at møde inspirerende mennesker på min karrierevej, og Specsavers er inspirerende. De har en fremragende onboardingproces for personalet og nyuddannede studerende – det har jeg set tidligere. De leder konstant efter nye måder at inspirere og engagere deres medarbejdere på og er oprigtigt interesseret i at hjælpe folk med at udvikle sig."

"Det er også det der vil kendetegne min rolle. Specsavers lægger stor vægt på uddannelse, hvilket er med til at gøre virksomheden til et sted hvor man gerne vil arbejde. Jeg kommer til at udvikle uddannelsesressourcer for optikere og assistenter som er let tilgængelige og forståelige. Disse ressourcer vil forenkle komplekse optometribegreber og vil være tilgængelige på Greenpoint-appen (Specsavers' interne online læringsplatform) og Viewpoint (Specsavers' online læringsressourcer åbne for alle)."

"Derudover har jeg nogle ret kompetente "legekammerater" her hos Specsavers, så denne rolle giver mig også mulighed for at lære meget mere selv og bidrage til læringsprocessen efter universitetsstudierne, ved at udvikle kurser og indhold til folk i den optiske industri. Derudover nyder jeg at vække menneskers nysgerrighed og se dem udvikle sig. Jeg er glad for at være en del af Specsavers og klar til at sætte sejl.”

Er du interesseret i læring og udvikling? Har du brug for at blive bedre til specifikke arbejdsopgaver? Er du optometristuderende (eller på vej til at blive det) og på udkig efter nogen, der ’har din ryg’? Så er Viewpoint – vores platform for e-learning og udvikling – det rette sted at lede.

Hvis du derimod leder efter nyt job, så kan du udforske mulighederne her.

Se film