Louis Nielsen fejrer Eddies 50-års jubilæum
hero-curve

20/08 2019 - Butikker

Louis Nielsen fejrer Eddies 50-års jubilæum

Tilbage i 1969 begyndte Eddie Andy Madsen i mesterlære til optiker, og han er blevet i faget lige siden. I år kan han derfor, som en af de få, fejre 50 år i branchen.

“Jeg tjente 79 kr. om ugen. Det husker jeg meget tydeligt. 9 kr. skulle nemlig sættes af til førstkommende ferie, efter endt læretid, men det havde jeg lige glemt, så jeg havde ingen penge sparet op, da jeg blev færdig”, fortæller  Eddie Andy Madsen grinende med henvisning til sin spæde start på karrieren som optiker.

Tilbage i 1969 begyndte Eddie Andy Madsen nemlig i mesterlære til optiker. Egentlig havde den nu 66-årige Louis Nielsen-optiker en drøm om at blive læge, men karaktergennemsnittet var ikke til det, og derfor ville skæbnen, at optikfaget blev hans karrierevalg og følgesvend igennem livet. En beslutning han ikke har fortrudt.

“Min bror gik i skole med optiker Langes søn. Han var godt i gang med uddannelsen til optiker, så han fortalte mig om uddannelsen og det tiltalte mig”, fortæller Eddie Andy Madsen.

Manden vælger en ramme fra et displaystativ

Skulle have tilladelse af mor

Eddie var på det tidspunkt 15 år, så der skulle en tilladelse til fra hans forældre og ikke mindst Undervisningsministeriet, før han kunne begynde i mesterlære til optiker.

“Loven sagde, at man skulle være 16 år, før man kunne begynde i mesterlære, og da jeg kun var 15, måtte vi søge om tilladelse. Den fik vi heldigvis, og så begyndte jeg i mesterlære til optiker”, fortæller Eddie Andy Madsen.

Han begyndte i mesterlære hos Svend Grundtoft i 1969, som på det tidspunkt havde sin egen optikerforretning i Slagelse. Det meste af Eddies tid gik med at slibe briller, men med årene fik han mere ansvar i butikken.

“Det første år måtte jeg kun slibe briller i hånden, og ikke på vores slibemaskine. Nej, nej, jeg skulle gøre det i hånden. Grundtoft var en bestemt type, men vi havde det godt sammen, og jeg lærte rigtig meget”, fortæller Eddie Andy Madsen og smiler. “Efter endt læretid, blev jeg ansat hos urmager og optiker Gunnar V. Jensen. Der var jeg i nogle år, indtil han igen blev hentet ”hjem” til Grundtoft.”

Overtog pludselig butikken

Men pludselig blev chefen syg, og Eddie blev tilbudt at overtage butikken. Sådan blev det, og i en del år kørte det godt, men samarbejdet med den nye makker, som Eddie skulle drive butikken med, knagede, og derfor trådte Eddie ud af samarbejdet. En klausul i kontrakten gjorde, at han ikke måtte begynde hos en konkurrent i samme by eller i Sorø, så han tog for første gang i karrieren springet til en anden by end Slagelse og Sorø.

“Jeg havde altid boet i Sorø, så det var et stort spring for mig at rykke arbejdsplads helt til Holbæk”, fortæller Eddie og griner. “Jeg blev optiker i Holbæk, for det måtte jeg godt ift. klausulen. Da den sluttede, skiftede jeg til Nyt Syn i Sorø, og her mødte jeg Jeanette, som i dag er indehaver af Louis Nielsen på Nytorv i Slagelse”, fortæller Eddie Andy Madsen. “Vi kom rigtig godt ud af det med hinanden, og vi aftalte at lave et skifte sammen til Louis Nielsen. På det her tidspunkt kom Louis Nielsen stormende, og dét de gør, var virkelig interessant”, fortæller Eddie Andy Madsen, der altså sammen med Jeanette Petersen skiftede til Louis Nielsen.

Jeanette bliver chefoptiker, mens Eddie bliver optiker i Birkerød og Roskilde. En central optiker i Louis Nielsen, som hjælper de mange nystartede butikker. “Det går rigtig godt i Louis Nielsen på det her tidspunkt, og der er mange, der byder sig til for at komme med på holdet. Derfor åbner vi mange butikker på Sjælland, og her spiller jeg en rolle”, fortæller Eddie.

Mand og kvinde står foran en Louis Nielsen-butik. Mand læner sig hen over et skrivebord med to kvinder på begge sider.

 

Åbner sin egen butik

I 2010 går Eddie så fra at være optiker til også at blive partner i Louis Nielsen. I det år åbner han Louis Nielsen i Slagelse Bilka og bliver partner og chefoptiker sammen med Jeanette Petersen og en anden, Jeanette, nemlig Jeanette Kroman, der i dag fortsat er partner og butikschef i butikken.

“Vi kommer godt fra start, og i mange år kører vi på med glade kunder og en succesfuld butik. Det var en dejlig tid med fart på og glade kunder”, fortæller Eddie, der altid har været glad for arbejdet med netop kunderne. “Jeg har altid elsket at hjælpe kunderne og give dem en rigtig god behandling. At passe på deres øjne og sørge for, at de er trygge”, fortæller Eddie.

Jeanette Kroman kan sagtens genkende det billede af Eddie, som, ifølge hende, stadig er mange af kundernes favoritoptiker. “Eddie har kundetække udover det sædvanlige, og det er fordi han er sød, imødekommende og utroligt fagligt dygtig på én og samme tid. Samtidig har han en utrolig ro, som gør, at kunderne er meget trygge i hans hænder”, fortæller Jeanette Kroman.

 

Hjalp ham igennem svær periode

Jeanette Kroman er fortsat indehaver af Louis Nielsen i Slagelse Bilka, som Eddie også arbejder i, men ikke er medejer af mere. Eddie trådte nemlig ud som indehaver for nogle år siden, da hans kone døde. “Det var en svær tid for mig personligt, og jeg kunne ikke forsvare også at skulle drive en butik og være chef. Derfor overlod jeg butikken til andre stærke kræfter”, fortæller Eddie. Han holdt dog fast i jobbet som optiker i butikken, som hjalp ham til at komme op af sengen og som stadig holder ham i gang. “Jeg elsker at arbejde. Det er ikke surt arbejde for mig, men derimod en glæde at kunne hjælpe kunderne og møde kollegerne, som jeg også stadig lærer meget af”, fortæller Eddie. For selv om man er fyldt 66 år og kunne trække sig tilbage, tænker Eddie ikke i de baner. Han hjælper kunderne og lærer hver dag. “Alle mine optikerkolleger er yngre end mig, noget yngre end mig sjovt nok, og det betyder, at den uddannelse, de har taget, er helt anderledes end min. Deres kliniske viden indenfor øjensundhed og optik er meget større end min, og jeg nyder at lære af dem hver dag”, fortæller Eddie.

Men den går begge veje. Det er således ikke kun Eddie, der lærer af de yngre kolleger. De yngre kolleger lærer også af ham. “Vi lærer meget af Eddie. Hans måde at være på med kunderne og hans ophøjede ro, smitter af på os alle, og vi suger det til os”, fortæller Jeanette Kroman og griner.

Vil du selv opleve, hvad en god arbejdsplads kan tilbyde dig? Tjek vores ledige stillinger for at se, om der er en stilling, der passer til dig.

 

 

Se film