“Louis Nielsen gav mig muligheden for at uddanne mig som optiker”
hero-curve

Kevin er officielt optiker, efter at han modtager sit eksamensbevis ved et dimissionsarrangement

20/11 2019 - Butikker

“Louis Nielsen gav mig muligheden for at uddanne mig som optiker”

Mange af vores kolleger fandt helt tilfældigt Louis Nielsen – fordi de søgte et job i en butik, eller fordi de kendte nogen, som arbejde for os. Det samme gjaldt for Kevin: “Jeg havde desperat brug for et job, så jeg søgte alle de steder, jeg kunne. Louis Nielsen var de første, der ringede til mig, og jeg kunne starte i butikken i Leiden (red.: en by i Nederlandene) med det samme. På det tidspunkt vidste jeg ikke, at Louis Nielsen tilbød så mange udviklingsmuligheder, og at jeg ville ende som optiker nogle få år senere! Men jeg er ikke helt der, hvor jeg gerne vil være, endnu: Jeg har allerede planlagt, hvad der skal ske som det næste.”

Kevin Rompa (29) har altid interesseret sig for detailbranchen. Kevin arbejdede i et supermarked i nogle år, og da hans kontrakt ikke blev forlænget under den økonomiske krise, vidste han, at han gerne ville fortsætte i detailbranchen. Kevin: “Da jeg begyndte at arbejde hos Louis Nielsen, var det kombinationen af de tekniske aspekter og det at arbejde med mennesker, som jeg godt kunne lide ved arbejdet som optiker. Du skal løse problemer og hele tiden tænke skridtet videre. Det var anderledes fra det, jeg lavede i supermarkedet. Der behøver du blot at køre på, uden det er nødvendigt at tænke så meget.”

“Jeg startede hos Louis Nielsen som inspektør og tog forskellige interne kurser for at lære optikerfaget at kende og for at få mere ansvar. Så besluttede jeg mig for at uddanne mig som optiker – og nu har jeg mit eksamensbevis! Jeg kan rigtig godt lide at være optiker. Du kan undersøge fem forskellige personer, få den samme styrke hver gang, men stadig have fem forskellige sager. Jeg er i gang med at tage et kursus for at blive kontaktlinsespecialist, så jeg kan specialisere mig endnu mere og få lov til at håndtere endnu flere sager.”

Næste skridt – efter at have afsluttet kurser for at blive uddannet som optiker og kontaktlinsespecialist – er allerede planlagt: “Da jeg arbejder i detailbranchen, har jeg altid sagt “Jeg vil ikke arbejde for en chef hele mit liv”. Derfor er mit næste skridt at blive partner hos Louis Nielsen. Jeg har planer om at deltage i Partner in Development-programmet (red.: et internt udviklingskursus, hvor butiksmedarbejdere udvikler de færdigheder, som de skal bruge til at drive deres egen butik) og i sidste ende blive optisk partner og have min egen butik. Det gode ved et partnerskab er, at du er din egen chef, men du får stadig støtte, hvis du har brug for det. Du får meget hjælp fra kollegerne på supportkontoret og også fra andre partnere. Det er fantastisk, at jeg får den viden og støtte, som jeg skal bruge for at blive en god partner. Louis Nielsen griber det anderledes an i forhold til andre detailvirksomheder.”

Kevin får hjælp og støtte på sin vej til at blive partner fra Dennis og Pascal, som er partnerne i den butik, han arbejder i: “Sidste år åbnede de en ny butik, så jeg fik lov til at opleve, hvad det vil sige at åbne en ny butik. Jeg er nu også en af dem, der uddanner butiksteamet, hvilket betyder, at jeg jævnligt oplærer mine kolleger i nye initiativer og produkter, og jeg lærer dem også, hvordan de kan forbedre deres serviceniveau i butikken eller sælge flere kontaktlinser. Dennis og Pascal opfordrer mig til at skrive en plan, drøfte den og implementere den. Det er en stor hjælp.”

Gruppe af kvinder og mænd, der har stillet sig op for at blive fotograferet i en lufthavn
Kevin og hans kolleger har stillet sig op for at blive fotograferet i Schiphol Airport på vej til Barcelona, efter at de har vundet en tur til den spanske by i en intern butikskonkurrence

“Det er også en af de ting, der har overrasket mig mest ved Louis Nielsen som medarbejder. Da jeg startede, befandt vi os midt i en økonomisk krise. Arbejdsgivere ville ikke investere i deres ansatte. Louis Nielsen gjorde det bare og gav mig muligheden for at uddanne mig som optiker. Du skal selvfølgelig leve op til forventningerne, men du er garanteret alle muligheder: optik, detail, hørelse. Jeg har kunnet udvikle mig selv og har haft meget frihed og mange muligheder. Det er det, der gør Louis Nielsen til den bedste arbejdsgiver, jeg nogensinde har haft. Sammenholdet i teamet har også overrasket mig. Jeg følte mig ikke som en nybegynder – jeg blev en del af teamet lige fra begyndelsen, og efter blot nogle få uger, følte jeg, at jeg havde arbejdet i butikken i flere måneder. Selvom teamet vokser, forsvinder den følelse ikke.”

Vil du have mere at vide om mulighederne for at blive uddannet som optiker og arbejde i en af Louis Nielsens butikker? Se alle mulighederne hos Louis Nielsen.

Se film