“Louis Nielsen sikrede mig mit første job”
hero-curve

16/03 2023 - Butikker

“Louis Nielsen sikrede mig mit første job”

På dette billede ser du Anna fra Sverige. Hun er én af vores talentfulde optometrister i Specsavers-butikken i Oskarshamn. Hun blev introduceret til Specsavers ved en rekrutteringsmesse på Linnéuniversitetet i Kalmar. Lige fra det første møde blev hun budt velkommen med åbne arme af Specsavers, for, som Anna siger, ”i sidste ende var det Specsavers, der valgte mig.”

Specsavers

Specsavers er verdens største familieejede optikerkoncern som opkøbte Louis Nielsen tilbage i 2005. Koncernen valgte at holde fast i Louis Nielsen på det danske marked fordi kæden var landskendt. Men i resten af Nordeuropa, inklusive Sverige, går vi under koncernnavnet, Specsavers.

Hvordan hørte du om vores graduate-program?

Anna dimitterede fra Linnéuniversitetet i sommeren 2021. Før det havde hun deltaget i en rekrutteringsmesse på skolen med repræsentanter fra mange forskellige optikerkæder.

Hun endte ved Specsavers-standen, hvor hendes begejstring blev vakt. Hun så, at vi tilbød flere praktikforløb i Oskarshamn, tæt på hvor hun bor.

”Ikke længe efter blev jeg kontaktet af en rekrutteringskonsulent fra Specsavers, som fortalte, at Specsavers-butikken i Oskarshamn søgte nye ansatte. Jeg var enormt begejstret over at få det opkald og finde ud af, at Specsavers havde valgt mig.”

Anna var dengang på sit tredje studieår, og kort efter dimitterede hun fra Linnéuniversitetet.

”Som helt grøn og nyuddannet var det Specsavers, der sikrede mig mit første job. Efter min praktik i butikken i Oskarshamn tilbød de mig en fuldtidsansættelse som optometrist.”

Hvad fik du ud af programmet?

Som nyuddannet optometrist blev Anna automatisk en del af Specsavers’ graduate-program. Hun er taknemmelig for al den støtte, hun har fået gennem programmet.

“Graduate-programmet handler rigtig meget om støtte og opbakning, og det er et godt sikkerhedsnet at have, når man kommer lige fra uddannelsen. Som ny optometrist i butikken får du den nødvendige opbakning lige fra starten. På grund af programmet lærte jeg hurtigt, hvordan jeg skulle håndtere forskellige situationer fra forskellige vinkler, især fordi jeg havde en mentor, jeg altid kunne henvende mig til.”

Hvad hjalp din mentor dig med?

“Det bedste ved programmet var at have en mentor. Min var Linda. Vi var nødt til at mødes over Zoom på grund af corona-situationen. Men det gjorde det ikke mindre værdifuldt. Vi talte om alle mulige ting vedrørende mit nye job, hvad der sker i butikken og om situationer med kunderne. Jeg følte mig meget godt taget af.”

Som en del af vores graduate-program får alle vores graduates tildelt en mentor. Mentoren er altid én af vores dygtige optometrister, som har arbejdet i én af vores butikker. Oven i det har de gennemført vores interne mentorprogram, for at kunne give deres bedste tip og trick videre til de nye optometrister.

”Da jeg startede, var jeg en lille smule usikker på multifokale kontaktlinser. Så talte Linda mig igennem de forskellige linser og gennemgik nogle mulige scenarier med forskellige kunde-cases. Den læring tog jeg med mig til butikken næste dag, og jeg begyndte hurtigt at føle mig mere selvsikker.”

Udover at få støtte fra en mentor får vores graduates også masser af hjælp fra butikkens partner og butiksteamet.

”Jeg har fået den største opbakning fra mit butiksteam. Men jeg kendte dem også virkelig godt, fordi jeg havde min praktik der. De hjalp mig med hurtigt at komme af med min tvivl om multifokale kontaktlinser og patienthenvisninger, og det var jeg virkelig glad for.”

Hvorfor bør andre optometrister blive en del af Louis Nielsens graduate-program?

”Hvis du gerne vil føle dig bakket op og ikke helt og aldeles alene, så mener jeg, at Specsavers og Louis Nielsens’ graduate-program er det bedste valg. Når det gælder et komplekst emne som optometri, så synes jeg, at det er vigtigt at have god støtte, ikke bare fra dine kolleger, men også fra en mentor. For nylig stødte jeg ind i min mentor til en konference, og det var simpelthen så dejligt at se hende igen. Selv om vi ikke har talt så meget sammen, siden programmet sluttede, så ved jeg, at jeg altid kan ringe til hende, hvis jeg har brug for det.”

Vil du også gerne have en mentor at sparre med samt masser af støtte, når du træder ind i dit første job i optometri? Så klik her for at læse mere om vores graduate-program.

Se film