Luckas fandt sin styrke hos Louis Nielsen
hero-curve

18/03 2024

Luckas fandt sin styrke hos Louis Nielsen

Hele vejen op gennem folkeskolen troede Luckas Bossens lærere, at han var både småtbegavet og doven. Men han var ingen af delene – han var bare ordblind. Uheldigvis for Luckas skulle han hele vejen op til 8. klasse, før han blev testet og fik papir på, at hans udfordringer i skolen skyldtes ordblindhed i svær grad.

Han var helt åben omkring sin ordblindhed da han søgte ind som salgselev hos Louis Nielsen i Haderslev. Til hans glæde og overraskelse blev hans udfordringer med at læse og skrive dog på intet tidspunkt set som et problem. Han fik stillingen, og på hans første dag i butikken sørgede indehaver og butiksejer Thomas Aarø Andersen for, at der blev bestilt it-hjælpemidler hjem. På den måde kunne den nye elev få en optimal start på sin nye karriere. En inkluderende og varm velkomst i den grønne trøje som har betydet meget for ham, fortæller Luckas.

”Den måde jeg blev taget imod på har været enestående. Der er aldrig blevet set ned på mig. Der har været fuld forståelse for, at jeg indimellem skal bruge lidt mere tid end andre på at læse og skrive.”

Et øje for det visuelle

Før han så stillingen som salgselev i Louis Nielsen, havde tanken om at sælge briller aldrig strejfet den 22-årige. I stedet blev det først til et par år på frisøruddannelsen. Men selvom han var glad for de gode samtaler med kunderne i stolen, så blev arbejdet som saksesvinger alligevel for rutinepræget i det lange løb. Erfaringen har dog ikke været spildt. I dag hjælper hans skarpe blik for det visuelle ham med at finde det perfekte match mellem brillestellet og kundens hovedform og hudfarve. I stedet for at møde folk i frisørstolen møder han dem nu i øjenhøjde på gulvet. Og han elsker den daglige kontakt med kunderne i butikken.

”Når kunderne er glade, så bliver man også selv glad.”

En rummelig arbejdsplads

Luckas’ store passion er mode og indretning, og den interesse betød at han lynhurtigt fik tildelt opgaven som butikkens såkaldte ’in store merchandiser’ – det er butikkens indretningsansvarlige, som sørger for, at butikken altid tager sig trimmet og skarp ud.

Efter en tur gennem uddannelsessystemet, som ikke altid har været lige nem, føler Luckas nu endelig, at han har fundet den rette karriere. På en arbejdsplads, hvor der er forståelse for og plads til forskelligheder. Han mener, at han er en del af en arbejdsplads, hvor hans evner bliver sat i spil. Et sted, hvor han bliver ’spillet god’ i stedet for at blive mindet om det han er mindre god til.

”Det er en arbejdsplads, hvor man får fremhævet sine styrker. Der er en meget åbensindet kultur, og jeg har fået al tænkelig hjælp, jeg kunne have brug for.”

På vej mod en grøn karriere

For en 22-årig som Luckas er det også fedt at have et arbejde, hvor det sociale er i højsædet. Louis Nielsen afholder ofte kurser og sociale arrangementer, hvor de ansatte kan møde jævnaldrende kolleger fra andre af Louis Nielsens butikker. Det har været med til at give ham et stort netværk, både professionelt og privat.

”Det føles virkelig som at være en del af en lille grøn familie. Jeg har fået en stor kreds af kolleger, som jeg også ses med privat. Det giver en følelse af, at man går på arbejde med sine venner. Det er med til at gøre arbejdsdagen så meget sjovere,” fortæller han.

Derfor er Luckas også allerede overbevist om, at hans fremtid er grøn. Selv om han endnu er ung, så har butiksejeren i Haderslev allerede udset sig Luckas som sin efterfølger i butikken. Der er stadig ti år til butiksejerens pension – men Luckas står klar til at gribe muligheden.

Vil du vide mere om, hvilke muligheder du har for at gøre karriere som salgselev eller salgsassistent hos Louis Nielsen? Læs mere om stillinger i vores butikker her, eller se alle vores ledige stillinger her.

Se film