Lean vendte minus til plus
hero-curve

10/02 2022 - Butikker

Lean vendte minus til plus

Lean Vu Nguyen er et godt eksempel på, hvordan man kan vende minus til plus. Med -8 i brillestyrke var han allerede godt bekendt med briller, da han som 21-årig søgte praktik som optikerelev hos Louis Nielsen i Aarhus. Det blev startskuddet til et karriereforløb, som nu har varet næsten halvdelen af hans liv. I dag er han optikerpartner og har de seneste seks år succesfuldt drevet Louis Nielsen i Næstved – en butik, der hører til blandt vores ti største i landet.

Når Lean fortæller om sin tid i Louis Nielsen, lægger han især vægt på, hvordan der hele tiden har været fremdrift og nye mål at se frem mod.

”Jeg kan lide, at der sker noget. Hvis ikke, går jeg ned i energi. Derfor er jeg også altid blevet motiveret af det tempo, der er i Louis Nielsen. Og jeg bliver motiveret af, at der hele tiden er nye udfordringer, jeg skal forholde mig til,” siger Lean, som i sin tid fik rigeligt med udfordringer, da han startede karrieren som optikerelev i Louis Nielsen Ryesgade. En særdeles travl butik, hvor der var rift om de slagtilbud, der dengang satte opkomlingen Louis Nielsen på landkortet herhjemme. ”Vi kørte med nogle helt vanvittige priser i forhold til konkurrenterne, så dengang oplevede vi indimellem, at der var decideret kø udenfor butikken. Jeg kedede mig aldrig.”

Rolle som partner gav ny motivation

Da Lean blev færdig som optiker, arbejdede han sig ind i en ny rolle som souschef i Ryesgade. Men selv om travlheden ikke fortog sig, så meldte trangen til nye udfordringer sig. Som souschef havde han større berøring med personalet, og han fandt ny motivation i at se, hvordan medarbejderne udviklede sig under hans ledelse. Det gav næring til drømmen om at blive partner.

”Når man har været optiker i mange år, så bliver læringskurven helt naturligt lidt mindre stejl. Jeg ville gerne udvikle mig fra at være optiker og til at få en større forståelse for processerne omkring økonomistyring og ikke mindst udvikling af personale,” fortæller Lean, som rettede sit sigte mod at blive partner for bedre at kunne udvikle andre.

Han blev optaget på det såkaldte ’Partner in Development’-forløb, som er udformet til at klæde lovende kolleger ordentligt på til at blive partnere med egen butik i kæden. Herefter gik det stærkt for Lean. Efter at han havde gennemført forløbet, gik der kun et år, før tilbuddet om at blive partner med egen butik i Næstved landede på hans bord.

”Jeg tænkte mig om, og dagen efter sagde jeg ja til muligheden og takkede ja til en lejlighed, jeg ikke engang havde set. Men jeg ville det så meget.”

Stærkt bagland giver ro til udvikling

Som ny partner var der naturligt nok meget at se til, men Lean fandt stor hjælp i den stærke support, som Louis Nielsen tilbyder sine partnere. Den betød, at han stille og roligt kunne rette sit fokus mere mod udviklingen af medarbejdere. Et område, som med tiden er blevet hans hjertebarn.

”Der var mange ting at rydde op i, da jeg startede i Næstved, og i starten brugte jeg ekstremt mange timer på at nørde igennem og kigge på tal. Men som partner skal jeg aldrig bekymre mig om, hvordan jeg skal sætte en annonce eller anden markedsføring op. Jeg kan bare ringe til hovedkontoret, og så bliver det ordnet. Det betyder, at jeg kan fokusere på mine medarbejdere. Jeg plejer at kalde dem mine børn, for det motiverer mig virkelig at se dem vokse,” fortæller Lean.

Alle muligheder for at gøre karriere

I løbet af sine 17 år i Louis Nielsen er han også selv vokset. I dag står han med en veldrevet butik, som er én af landets største. Men hvad kræver det egentlig at gøre karriere i Louis Nielsen? Hvis man spørger Lean, er han ikke i tvivl. Som barn af vietnamesiske bådflygtninge er han opdraget til, at man må arbejde hårdt, hvis man vil sikre sig en bedre tilværelse.

”Intet er gratis her i livet. Heller ikke hos Louis Nielsen. Til gengæld er der en enorm åbenhed i virksomheden. Cheferne er villige til at dele guldkornene med dig, og der er altid et netværk at støtte sig til. Det er en virksomhed, hvor man får alle muligheder for at udvikle sig. Har du viljen og omstillingsparatheden, så skal du nok få den læring og interne uddannelse, din karriere har brug for.”

Vil du vide mere om, hvilke muligheder du har for at blive optiker eller partner hos Louis Nielsen? Læs mere om stillinger i vores butikker her, eller se alle vores ledige stillinger her.

Se film