Dedikation kan bringe dig langt
hero-curve

22/07 2022 - Butikker

Dedikation kan bringe dig langt

Det kostede et halvt år og en iskold vinter i en lille campingvogn, da Andrzej Petersen allerede som 26-årig takkede ja til et partnerskab med Louis Nielsen og egen butik i Helsingør. En stor drøm var endelig inden for rækkevidde, men til gengæld var en fast bolig i Helsingør på det tidspunkt ude af syne. Andrzej måtte derfor overtale kæresten til at flytte ind i en campingvogn uden for byen, indtil de fandt et hus. Det tog længere tid end først antaget. ”Jeg husker, hvordan jeg lå nærmest rystende af kulde i campingvognen, med gasfyret tikkende, vel vidende, at jeg snart skulle op og skifte gas i bidende kulde. Det var ægte kærlighed, at min kæreste indvilligede i at flyttede med,” griner 33-årige Andrzej, som i øvrigt senere kvitterede for tilliden ved at ansætte kæresten som butiksmedarbejder.

Salgstalent gav lynkarriere som partner

Hos Louis Nielsen kræver det ikke årelang erfaring at få overdraget et stort ansvar. Man kan nå langt med dedikation. Andrzejs historie er et godt eksempel.

Som nyuddannet multimediedesigner i 00’erne søgte Andrzej forgæves alle de jobs, han kunne komme i nærheden af. I stedet måtte han tage et job ved kassen i en discountforretning, inden han forsøgte sig som elev i telebranchen. Hans salgstalent var åbenlyst. Så da hans gamle chef senere blev partner i Louis Nielsen, ringede han for at få Andrzej med på holdet. Det blev startskuddet til en lynkarriere for Andrzej. Allerede som 26-årig fik han tilbud om at blive partner i Louis Nielsen med egen forretning i Helsingør.

Man står aldrig alene

Efter et par år forlod Andrzej Petersens optiske partner Helsingør, så Andrzej nu stod alene med butikken. Lidt af en udfordring for en purung partner. Det var dog samtidig her, at han fandt ud af, at man aldrig står alene i Louis Nielsen, fortæller Andrzej.

”Man står aldrig alene med udfordringerne. Alle kender hinanden, og der er et virkelig godt bagland. Det er rart at vide, at man altid kan få hjælp, uanset om det gælder HR, det økonomiske eller marketingspørgsmål. Det har været en kæmpe ballast for mig, samtidig med, at jeg har haft stor frihed til at være mig selv,” siger Andrzej.

Han nyder, at han som partner har plads til at være kreativ og sætte sine egne rammer og strukturer. Både for den daglige drift af butikken og for kontakten til kunderne.

For eksempel har én af hans optikere en stor interesse i linser. Derfor insisterer hun på at følge personligt op på samtlige af butikkens linsekunder.

Drevet af at hjælpe andre

Andrzej sætter også selv en ære i at ringe ud til kunder for at høre, hvordan det går med deres brilletilpasninger. Eller om der er andet, han kan gøre for dem.

”Selv om vi lever af at sælge briller, så er det den personlige rådgivning og det sundhedsfaglige, der fylder meget i kontakten med kunderne. Relationer er meget vigtige, fordi det at sælge briller også handler om sundhed. Vi gør alt for at være jordnære og for at møde kunderne i øjenhøjde. Det er sindssygt vigtigt, uanset hvem du er.”

Efter at han med årene er faldet helt på plads som partner, har han i højere grad påtaget sig en mentorrolle for sine ansatte. Hvor penge og bonusser i starten var en del af drivkraften, er det i dag snarere samarbejdet og relationerne med andre mennesker, der driver værket for Andrzej.

”Engang var jeg hele tiden i højeste gear. I dag nyder jeg nok tingene lidt mere. Jeg er jo stadig købmand ind til benet, men i hverdagen er det sekundært. I dag er jeg mere drevet af at hjælpe andre på vej. Lige nu har jeg en ung elev i butikken, og jeg nyder bare at følge, hvordan han hele tiden udvikler sig. At skabe værdi for andre og se dem opnå noget, det er stort for mig.”

Vil du vide mere om, hvilke muligheder du har for at blive optiker eller partner hos Louis Nielsen? Læs mere om stillinger i vores butikker her, eller se alle vores ledige stillinger her.

Se film