Jobtitler forklaret: Head of Professional Advancement
hero-curve

Erik taler ved Specsavers Clinical Conference i oktober 2019

01/11 2019 - Supportkontor

Jobtitler forklaret: Head of Professional Advancement

Vil vi ikke alle sammen gerne have en spændende stillingsbetegnelse? Selvom de ser godt ud på LinkedIn, kan det nogle gange være svært at forstå, hvad jobbet indebærer. Erik Ryderberg er vores Head of Professional Advancement i Sverige . Lad os se, hvordan han endte der, hvor han er nu, hvad hans rolle indebærer, og hvad han synes er unikt ved Louis Nielsen.

Erik startede i optikerverden, da han var 16 år: “Første år i gymnasiet arbejdede jeg i en optikerbutik i Skövde (red.: en by i Sverige) i et kort praktikophold. Det var et sjovt job, der omfattede både salg og teknologi. Det var ikke et fag, jeg havde tænkt på før, men det passede perfekt til mig. Så jeg blev der i hele min gymnasietid,” siger Erik nostalgisk.

“Da jeg var færdig med skolen, begyndte jeg min uddannelse som optiker i Stockholm. Mit første optikerjob var hos Opticon (red.: nu Synoptik) i centrum af Stockholm,” fortsætter Erik. “Men det varede ikke så længe. Efter et år startede jeg som regional salgschef hos Essilor (red.: en producent af brilleglas). Så pludselig solgte jeg glas og apparater til forskellige butikker og optikere. Det var et dejligt job.”

Tre år senere følte Erik, at det var tid til at forlade Stockholm. Han tog tilbage til den butik, hvor han startede, da han var 16, og blev medejer af optikerbutikken i Skövde, hvor han afsluttede sit praktikophold. I 10 år arbejdede og ejede han den butik, købte en anden med sin partner og åbnede en helt ny butik. I 2009 solgte de butikkerne, men Erik stoppede dog ikke. Han arbejdede der i yderligere to år som butikschef.

Erik: “Derefter begyndte jeg at arbejde hos Memira, som er en synskirurgisk klinik i Skandinavien. Jeg startede som optiker, men jeg blev hurtigt forfremmet til regionschef og derefter kvalitetschef for den nordiske region.” Samme år tog han næste skridt på vej videre i sin karriere, da han fik stillingen som “Head of Professional Advancement” for Specsavers i Sverige. En af årsagerne til, at Erik ansøgte om dette job, er Specsavers/Louis Nielsens fokus på at tilbyde øjensundhed til alle. “Vi tilbyder nu mere omfattende øjenundersøgelser i vores butikker, hvilket betyder, at vi tilbyder primær øjensundhed til vores kunder og letter presset på sundhedssystemet samtidigt. Jeg kan godt lide, at Louis Nielsen har en klar vision om, hvad vi vil opnå med disse ydelser. Det er en interessant rejse.”

“Min rolle i denne rejse er at stå i spidsen for udviklingen af optometri i vores virksomhed. Det omfatter bl.a. udvikling af kliniske metoder og processer og sørge for, at vores optometrister hele tiden udvikler sig fagligt. Jeg er også bindeleddet mellem Specsavers og en række interessenter i Sverige, f.eks. den svenske forening for øjenlæger, optometriforeningen, skoler, universiteter og leverandører af øjensundhed. Og jeg er med til at organisere Clinical Conference hvert år i oktober, der har til formål at hæve niveauet af optometribranchen.”

Erik har arbejdet for mange forskellige virksomheder i løbet af hans karriere, så han kan se, hvordan Specsavers/Louis Nielsen adskiller sig fra andre: “En stor forskel i forhold til mine tidligere arbejdsgivere er, at Specsavers er en global organisation. Selvom mit job hovedsageligt fokuserer på Sverige, er mange af mine kolleger danskere, finner, nordmænd, hollændere og briter – så jeg er i daglig kontakt med personer fra andre lande, hvilket er rigtig spændende. Specsavers/Louis Nielsen er en virksomhed, hvor du føler dig velkommen lige fra første øjeblik. Så det var meget nemt at føle sig som en del af teamet. Tempoet er højt, og der er mange dedikerede mennesker. Mentaliteten er også: “Hvis der er noget, vi vil gøre, gør vi det bare”, og den mentalitet passer mig rigtig godt.”

Erik brænder for rollen som optometrist og det kliniske arbejde, de udfører: “Jeg ser en masse fagkundskab i vores branche, som helt enkelt ikke udnyttes. Vi ved meget mere, end vi rent faktisk bruger – og det er ærgerligt. Hvis jeg kan opmuntre fagfolkene i vores virksomhed til at gøre mere og udnytte deres evner endnu mere, har jeg gjort mit arbejde.”

Kunne du tænke dig at arbejde for Louis Nielsen? Se, hvilke muligheder der er for at arbejde på vores supportkontor.

Se film