Et stærkt team gav Mathias blik for briller
hero-curve

17/03 2022 - Butikker

Et stærkt team gav Mathias blik for briller

Det var en halv times ventetid, der overbeviste Mathias Plæhner om, at han skulle være salgselev hos Louis Nielsen i Hobro. Egentlig var det slet ikke hans tanke, at han skulle sælge briller, men alligevel tog han i 2020 en samtale om en læreplads i butikken. Da han ankom, måtte han vente lidt, og den halve times ventetid overbeviste ham om, at hans fremtid lå lige her.

”Jeg kunne mærke, at det gav mig noget at sidde og observere inde i butikken. Jeg kunne rigtig godt lide den måde, personalet talte med kunderne på, og jeg kunne fornemme, at her var der en stilling, som krævede noget ekspertise,” siger 22-årige Mathias, som fik stillingen og i dag arbejder som salgselev i Louis Nielsen Hobro.

Personlig og professionel udvikling i et godt team

Hans mavefornemmelse viste sig at holde stik. Læretiden har givet ham en stor interesse for feltet og en fascination, han aldrig havde regnet med, fortæller Mathias.

”Det tiltaler mig, at der er mulighed for at dykke langt ned i tingene og nørde helt igennem. Det gør, at man kan vejlede og give kunderne den bedst mulige oplevelse. Man er en del af et professionelt team. Ikke bare en robot, der langer tøj over disken. Jeg kan godt lide, at man hele tiden kan optimere på sin faglighed. For der er altid noget nyt at lære om øjne og brilleglas.”

I løbet af sin læretid har han især haft glæde af Louis Nielsens digitale læringsunivers. Her er der flere gange ugentligt virtuel undervisning og oplæg, hvor eleverne kan stille spørgsmål og lære fra virksomhedens dygtigste. Han er blevet professionel, men tiden hos Louis Nielsen har også været med til at forme ham på et personligt plan, mener Mathias. Han lægger skjul på, at gerne vil være partner i Louis Nielsen, når erfaringen rækker til det. Ambitionerne har han allerede.

”Jeg synes, at arbejdet har udviklet mig på mange måder. Jeg er hurtigt blevet en meget bedre menneskekender. Jeg har med det samme fået to hænder i ryggen og er blevet skubbet direkte ud i mødet med kunder. Der har været stor tiltro fra starten, og det giver blod på tanden. Man vil gerne vise, at man godt kan. Derudover er jeg også blevet arbejdsskadet på den måde, at jeg i dag slet ikke kan lade være med at vurdere brillerne på folk, jeg møder på gaden,” griner Mathias.

Fælleskabet sejrer

Mathias har spillet seriefodbold i flere år, og også uden for banen er tempoet højt. Men ligesom på fodboldbanen oplever han også, hvordan butikkens team har en holdånd og et fællesskab, som er med til at løfte de udfordringer, der måtte opstå i en travl hverdag.

”Det går stærkt nogle gange. Men man skal tage sig tid og ikke lade sig stresse. Ellers vælter det hele. Vi har heldigvis et meget tæt teamsamarbejde, og som ansat føler man, at man er en del af en stor familie. Folk i kæden kender hinanden på kryds og tværs, så der bliver også holdt nogle fede fester i løbet af året,” siger Mathias.

Hobro er en relativt lille by, og fordi Mathias er født og opvokset her, har han også et stort netværk i byen. Det betyder, at det fællesskab, han oplever i butikken, på mange måder strækker sig helt ud på kundesiden.

”Jeg kender rigtig mange her i byen, og det gør hverdagen sjov, fordi man kan tage noget gas på folk og omvendt. Jeg kan tale med dem om alt, og det giver en enormt stor kundeloyalitet. Folk flytter måske til Aarhus og Aalborg, men de vender alligevel tilbage til Hobro for at købe briller hos os. Det siger noget om stemningen i butikken og en høj grad af troværdighed, og det kan man jo kun blive stolt over.”

Vil du vide mere om, hvilke muligheder du har for at blive salgselev, salgsassistent eller optiker hos Louis Nielsen? Bliv en del af vores dygtige team. Læs mere om stillinger i vores butikker her, eller se alle vores ledige stillinger her.

Se film