Thomas’ tilværelse ændrede sig, da han tog chancen
hero-curve

12/02 2024 - Butikker

Thomas’ tilværelse ændrede sig, da han tog chancen

Karriere-veje kan tage uventede sving, og det var netop tilfældet for Thomas Møller Pedersen. Efter at have slæbt sig gennem en uddannelse til finansøkonom, måtte han indse, at han havde valgt forkert. Han vidste, at han ikke ville ind og sidde i en bank, men han havde ikke desto mindre hårdt brug for et job. En dag i 2015 sad han på en grillbar og bladrede i avisen, da han så et opslag fra den lokale Louis Nielsen i Esbjerg.

”Jeg troede, at jeg skulle ind og lære folk lidt om at vælge nogle smarte briller. Men det blev pludselig til meget mere end det,” fortæller Thomas.

Jobbet hos Louis Nielsen satte karriere-kursen

I stedet blev det begyndelsen på en karriere-vej, der nok har snoet sig, men som nu har direkte kurs mod målet: at blive partner med egen butik hos Louis Nielsen.

I Esbjerg blev han ansat efter første prøvevagt og blev hurtigt overtalt til at uddanne sig til salgsassistent. Han fandt hurtigt ud af, at han havde flair for salgsdelen af arbejdet. Men stille og roligt begyndte en dybere interesse for den optiske del af jobbet at spire frem. Efter et års tid som salgsassistent spurgte partneren, om Thomas ikke bare skulle være optiker i stedet. Selv om det ville betyde, at han skulle gennemføre endnu en uddannelse, så ville han være sikret både praktikplads og et fast job efter endt uddannelse. Så Thomas slog til.

”Det var lækkert at komme i gang. Som optiker skal man være meget opmærksom på det, man laver, og det gjorde mig meget mere engageret. For første gang siden folkeskolen oplevede jeg at få gode karakterer og en glæde ved at gå i skole,” fortæller han om uddannelsen, der førte direkte ind i et fast job som optiker.

Karrieremål kan opfyldes hurtigt

Thomas’ historie viser, at hvis man har gåpåmod og er omstillingsparat, så kan man hurtigt gøre karriere i Louis Nielsen. Selv om han først blev færdiguddannet optiker i 2022, har hans dedikation til arbejdet betydet, at han allerede nu har fået til opgave at drive Esjerg-partnerens anden butik i Ribe som chefoptiker og daglig leder. En slags træningslejr og en lille forsmag på det arbejdsliv, der venter, når han om et år eller to er klar til at få overdraget nøglerne til butikken som partner. Thomas er allerede begyndt at lægge planer for, hvordan han vil skabe vækst og øge butikkens forankring i Ribe.

”Butikken har et stort potentiale, og nu skal det bare indfries. Så nu går jeg bare og glæder mig til at blive kastet ud i den helt dybe ende og prøve at drive en butik på helt egen hånd.”

Et job med formål og passion

For Thomas er optikerfaget hurtigt blevet mere end bare et arbejde og en karriere – det er blevet en passion. Han elsker at dykke ned i den patologiske del af arbejdet og finde ud af, hvad der forårsager kundernes synsproblemer.

Han siger begejstret: "At finde ud af, hvordan øjnene fungerer, og at kunne forklare folk, hvad det er, der gør, at de ikke kan se ordentligt, er meget fascinerende.”

Det er dog ikke kun den tekniske side af arbejdet, der driver Thomas. Han vægter også det personlige aspekt af arbejdet højt. Han bliver glad, når han kan støtte og vejlede kunderne til den helt rette løsning.

"Folk bliver så glade. At se den glæde, når folk endelig kan se klart og tydeligt igen, det er utroligt givende," siger Thomas og uddyber:

"Man har jo virkelig en følelse af, at man gør en reel forskel i folks liv."

En del af en unik kultur

I dag er han lykkelig for, at han tog chancen hos Louis Nielsen. Én ting, han især fremhæver, er følelsen af at være kommet ind i en virksomhed med en helt særlig kultur:

”Fra dag ét får man fornemmelsen af, at man kan blive lige, hvad man vil. Når man kommer forbi hovedkontoret, bliver man taget imod af alle de ’vigtige’. De taler alle til én, som var man ligemænd. Det er fedt. Her hjælper alle hinanden, og der er et fællesskab, som giver én lyst til at blive.”

Vil du vide mere om, hvilke muligheder du har for at gøre karriere som optiker eller butiksejer hos Louis Nielsen? Læs mere om stillinger i vores butikker her, eller se alle vores ledige stillinger her.

Se film