”Vi er nødt til at fokusere på et fælles mål for at sikre en bæredygtig fremtid”
hero-curve

12/01 2023 - Supportkontor

”Vi er nødt til at fokusere på et fælles mål for at sikre en bæredygtig fremtid”

En bæredygtig virksomhed defineres ikke kun af det aftryk, virksomheden sætter, men også af aftrykket fra den enkelte medarbejder. Det mener Caroline Hallgren, som er Head of Sustainability hos Specsavers Northern Europe. ”Uanset om du bor i Stockholm, Australien eller Ghana, så fungerer den her verden kun, hvis vi arbejder sammen. Én organisation alene kan ikke skabe en bæredygtig fremtid for os alle – vi er nødt til at forene vores forretningsmæssige indsatser, og vi er nødt til at dele dem med hinanden. På den måde (og kun på den måde) kan vi nå vores individuelle og fælles mål.”

Du har en lang karriere bag dig – hvornår kom du til Specsavers, og hvorfor?

”Jeg har en kandidat i procesudvikling og hovedrevision, og siden da har jeg bevæget mig inden for ledelse af både salg, projekter, organisation, talent og drift. Jeg har arbejdet for mange internationale virksomheder – franske, tyske, engelske, irske, japanske, danske og hollandske – og inden for mange forskellige industrier – MedTech, IT, rekruttering, bilindustrien, shipping, detailhandel og sikkerhed.”

”Mens jeg var på barsel, fik jeg et opkald fra Specsavers. Jeg kendte ikke til virksomheden på det tidspunkt. Deres tanke var, at jeg skulle etablere den interne rekrutteringstjeneste i Nordeuropa, og det tilbud kunne jeg ikke afslå. Med min lille datter ved min side brugte jeg nætter og tidlige morgener på at rekruttere optikere og optiske konsulenter til butikker med brug for nye medarbejdere. Det er syv år siden.”

Hvordan endte du som Head of Sustainability?

“Jeg har omfavnet Specsavers fra første færd. Den internationale berøring, familieværdierne og familiefølelsen, der lever i det inderste af virksomheden, appellerer virkelig meget til mig. Jeg har nu været her i næsten otte år, og jeg er hele tiden blevet bedt om at påtage mig nye opgaver, som har forbedret både mine professionelle og personlige færdigheder.”

”Professionel og personlig udvikling er én af Specsavers’ byggesten. Du bliver opfordret til og støttet i at søge nye karrieremuligheder hvis du ønsker det. Jeg er taknemmelig og ydmyg over at være blevet bedt om at sætte dagsordenen for bæredygtighed sammen med vores nordiske partnere – i stærk forening og med et øje for fremtiden.”

Hvad er dagsordenen for bæredygtighed hos Specsavers i de kommende år?

”Først og fremmest er vi alle sammen nødt til at være mere bevidste om, hvad bæredygtighed betyder på dag-til-dag-basis. Det er op til hver enkelt af os at ændre vores adfærd og indstilling, så vi kan leve et liv der er i flow med naturen. Det her er vores planet A – vi har ikke en planet B.”

”Produktionsfaciliteter skal drives fra steder, hvor arbejdsforholdene er gode, og med intentionen om at skære CO2-udledninger ned til et minimum. At bevæge sig mod en cirkulær økonomi er en win-win for os alle, så vi må designe os ud af spild, genbruge flere materialer og konstant gentænke kilder til energi.”

”Hos Specsavers taler vi ikke nok om de bæredygtige tiltag, som vi implementerer, og det kunne jeg godt tænke mig at ændre i de kommende år. Vi behøver ikke at vente, indtil vi har nået 100 procent af vores mål, før vi deler dem. Vi kan lige så godt dele dem nu. Andre virksomheder kan lære af os, og vi kan lære af dem. Jeg hilser udfordrende dialoger og nye krav velkommen, og jeg er ambitiøs i forhold til at følge best practice af hensyn til fremtiden for vores børn og vores planet.”

Hvordan vil du beskrive Specsavers som virksomhed?

”Denne virksomhed gør en forskel. Vi driver øjen- og høreplejebranchen fremad med dedikation og passion. Alle Specsavers-ansatte arbejder konstant hen imod en bedre verden – en verden, der hjælper folk til bedre syn og hørelse. Ansatte og kunder behandles på samme vis, og diversitet og inklusion har høj prioritet.”

”Det er en virksomhed, der fokuserer på den bedste behandling, den bedste service og den bedste kvalitet. Og når vi taler om bæredygtighed, har vi dristige målsætninger og en stærk vilje til at opnå dem – skridt for skridt.”

“Det er virkelig en familievirksomhed”

Caroline har taget Specsavers’ familiefølelse til sig.

“Jeg er ikke den eneste i min familie, der arbejder for Specsavers. Min mand er IT-arkitekt, min niece arbejder som salgsassistent, min bror producerer film og har filmet events og produceret træningsvideoer, min anden niece var engang en del af rekrutteringsteamet og min datter vil gerne være en del af virksomheden når hun er gammel nok.”

”Jeg er et stolt medlem af Specsavers-familien, og når du er stolt af din familie, så vil du gerne have, at alle andre forstår, hvor unik den er.”

Er du nysgerrig efter at vide mere om bæredygtighed hos Specsavers? Så tag et kig her. Hvis du leder efter jobmuligheder, så start din søgning nu.

Se film