Bedre sammen
hero-curve

Jaana Ylätalo, optisk partner, og Antti Mikkonen, retailpartner

17/03 2020 - Butikker

Bedre sammen

Partnerne i to af vores butikker i Finland (i indkøbscentrene Forum og Tripla i Helsinki-området) oplever synergien mellem begge butikker. 

Jaana Ylätalo, optisk partner, og Antti Mikkonen, retailpartner, har netop fået nøglerne til deres helt nye butik i indkøbscenteret Tripla. Det er både en stor udfordring men også en stor mulighed for dem, at drive to butikker i Helsinki.

Partnerskabet betyder mere ansvar, men også flere muligheder. Der er ikke to dage, der er ens, og vi kan selv påvirke, hvad vi vil arbejde med. Det er en stor fordel”, fortæller Jaana YlätaloJaana og Antti har været Specsavers-partnere siden 2017, hvor de startede deres første butik. I oktober 2019 åbnede de butik nummer to. Jaana arbejdede tidligere som optometrist i en anden Specsavers-butik i Espoo og blev senere partner i den travle butik i indkøbscenteret Forum. Antti kom fra en stilling som projektleder i en bank.

“Vi var interesserede i Forum-butikken, dels på grund af placeringen, men også på grund af udviklingsmulighederne. Muligheden for at øge omsætningen med en butik på den bedste placering i Helsinki gjorde det til et attraktivt tilbud. Og det viste sig at være en god idé!”, fortæller Antti. Med de nye partnere steg Forum-butikkens omsætning med 25 % det første år.  

God synergi
Partnerne fortæller, at der altid vil være udfordringer ved at åbne en ny butik i et nyt indkøbscenter, men at det også giver fantastiske muligheder. “Det er en fantastisk mulighed at kunne starte en virksomhed fra bunden. Vi ser området omkring Tripla-butikken som en fantastisk udviklingsmulighed, og vi kan udnytte synergieffekten ved at have to butikker”, siger Jaana. 

En af de store udfordringer er at dedikere tid til begge butikker for at sikre, at begge teams føler, at partnerne er til stede. Dertil er det vigtigt, at de kan reagere hurtigt på de problemer, der måtte opstå i den enkelte butik.  

Inspireret af den nye butiksindretning 
Specsavers og Louis Nielsen* har opdateret butiksindretningen, og både Tripla- og Forum-butikken er indrettet efter det nye koncept, der skaber lys og plads. Kunderne ved allerede, hvor de finder Forum-butikken, men der skal stadig skabes større opmærksomhed om Tripla-butikken. 

*Specsavers / Louis Nielsen: i 2005 blev Louis Nielsen opkøbt af Specsavers – verdens største familieejede optikerkoncern. Eftersom den danske optikerkæde, Louis Nielsen, var landskendt i Danmark valgte Specsavers at holde fast i navnet på det danske marked.

Specsavers og Louis Nielsen-butikkerne er der som regel både en optisk partner og en retailpartner. Partnerne er fælles om virksomheden, og de fordeler opgaverne inden for hver deres ansvarsområde. Som ledere ser Jaana og Antti sig selv som både krævende og givende: “Vi er til stede, og vi føler, at vi er til at snakke med. Vi deltager i de daglige opgaver. Vi giver teamet friheden og ansvaret til at udføre deres arbejde, så alle føler, at deres arbejde er vigtigt. Vi opfordrer samtidig alle til at gøre karriere og til at videreudvikle sigTre af vores medarbejdere er faktisk selv gået hen og blevet Specsavers-partnere med deres egne butikker i dag!”.  

Uden et godt team går det ikke
Ifølge Jaana og Antti kræver det et godt team, hvis en virksomhed skal have succes: “Alle skal være glade for at gå på arbejde. Alle er forskellige, og det er vigtigt, at alle kan være sig selv. Ved at dele ansvaret og samarbejde føler alle sig som en del af teamet og af succesen”. 

“Den hjælp, vi får fra det finske supportkontor, spiller også en stor rolle for vores succes. Det er nemlig særligt vores velkendte internationale brand samt muligheden for at dele vores synspunkter, der gør, at vi alle opnår succes“, siger Antti. “Det er også en bonus at være en del af en stor kæde, som naturligvis har en stor købekraft, der gør det muligt at tilbyde lave priser til kunderne”, tilføjer Jaana. 

Vi møder mange kunder i butikkerne, og nogle af dem glemmer vi aldrig. “Sidste jul kom en kunde forbi med et takkekort og en æske chokolade til vores optiker, fordi hun blev sendt til videre undersøgelser, der afslørede en livstruende sygdom. Den slags historier minder os om, hvor vigtigt vores daglige arbejde er!”, siger Jaana slutteligt. 

Vil du også være partner ved Louis Nielsen? Se her, om du kan finde den helt rette mulighed for dig.  

Se film