Inas gik fra brillepudsende praktikant til butiksejer
hero-curve

25/12 2023 - Butikker

Inas gik fra brillepudsende praktikant til butiksejer

Egentlig ville Inas Khalil have været tandlæge. Men tilfældet ville, at hun i første omgang måtte nøjes med en standby-plads på tandlægeskolen. Udsigten til et ufrivilligt sabbatår fristede ikke, så hun så sig om efter et andet studie og faldt over optikeruddannelsen. Det slog hende, at en karriere som optiker havde flere ligheder med det studie, hun oprindeligt gik og drømte om.

”Det tiltalte mig umiddelbart, at jeg her havde mulighed for at kombinere en faglighed inden for sundhed med salg og det at have med mennesker at gøre,” fortæller Inas.

Sprang direkte ud i et job

Samtidig så hun i optikerfaget et fag med muligheder for udvikling og stor sandsynlighed for at kunne gå direkte ud i et godt job efter endt uddannelse. Hendes første møde med Louis Nielsen kom tidligt på uddannelsen. Her kom hun i ugepraktik hos Louis Nielsen i City Vest i Aarhus. Inas er født i Danmark af palæstinensiske forældre, og det skulle vise sig, at hendes arabiske sprogevner skulle komme både hende og butikken til gavn. En dag stod butikspartneren med en kunde, som kun talte arabisk. Det betød, at den helt grønne og flittigt brillepudsende praktikant nu pludselig også kunne fungere som tolk. Det resulterede i et øjeblikkeligt tilbud om et studiejob som ufaglært salgsassistent. Efter endt uddannelse fortsatte hun i butikken som optiker.

”Jeg kan virkelig godt lide den nørdede del og den kliniske del af arbejdet,” siger Inas.

Grundighed gør en forskel

Hun har tilmed oplevet, hvordan hendes grundighed muligvis har været med til at redde liv: En dag kom en kunde ind med et problem. Hun kunne ikke se noget, når hun drejede øjet. Inas foretog en screening af kvindens synsfelt. På billederne opdagede hun noget, som kunne være en tumor på synsnerven. Som optiker må man ikke selv diagnosticere, så Inas Khalil tog med det samme kontakt til butikkens tilknyttede øjenlæge. Lægen kunne kort efter bekræfte optikerens formodning.

”Kunden var forbi for at takke mig efterfølgende, og det er meget rørende, når man på den måde kan være med til at gøre en forskel for folk,” siger Inas.

En karriere med udfordringer og udvikling

Oplevelser som denne er med til at sætte et krydderi på en hverdag, hvor der sjældent er to dage, der er ens. Én af de ting, Inas sætter mest pris på ved Louis Nielsen, er, at der altid er mulighed for at udvikle sig og lægge til sin viden.

”Man bliver hele tiden udfordret. Så snart du begynder at kede dig en smule, så kommer der et tilbud om noget nyt, du kan lære. Hvis man vil mere, er der mulighed for mere. Udviklingen stopper aldrig.”

For et par år siden fik Inas mulighed for at komme til København og Østerbro, hvor hun hurtigt avancerede til chefoptiker under butiksejer Haider Alzahawes ledelse (Haiders grønne karriere-historie kan du i øvrigt læse lige her). Men Inas har endnu større ambitioner for sin karriere: Næste skridt er, at hun skal have sin egen butik i den grønne farve. Gerne inden udgangen af 2024. Hun er i øjeblikket i gang med Louis Nielsens interne ’Partner in Development’-forløb, som ruster lovende kandidater til fremtiden med egen butik.

Ikke desto mindre føler hun sig dog allerede godt klædt på af sine mentorer i butikken på Østerbro.

”For min skyld kan de sende mig til Kina, hvis det skal være. Jeg ville stadig være klar til at tage af sted i morgen. Men mit drømmescenarie vil være en butik i Aarhus,” siger Inas.

Et familiemenneske i en familievirksomhed

Der er en særlig grund til hendes længsel mod Aarhus. Inas’ forældre kommer fra Libanon, hvor de oplevede borgerkrigens rædsler og mødte hinanden i en flygtningelejr. Herfra kom de begge med års mellemrum til Danmark, hvor det lykkedes dem at skabe et nyt liv. Dog ikke uden fysiske og psykiske ar på krop og sjæl. I dag er de pensionerede og bor i Aarhus i et hus, Inas har købt til dem.

”Jeg er familiemenneske, og måske er det én af grundene til, at jeg er så glad for at være i Louis Nielsen. Der er et godt sammenhold, og jeg har haft nogle virkelig gode chefer. Det er lidt som at være en del af en stor familie.”

Vil du vide mere om, hvilke muligheder du har for at gøre karriere som optiker eller for at eje din egen butik hos Louis Nielsen? Læs mere her om stillinger i vores butikker, eller gå til alle vores ledige stillinger her.

Se film